

Les germanes, Nuri i Mercè Valls, la Rosa Secall, i la Rosa Pujol, totes elles de Lloret de Mar, s’han embarcat en una aventura solidària que les portarà a recórrer el Camino de Santiago fent de voluntàries per ajudar a diferents joves amb alguna discapacitat i que han de desplaçar-se en cadires de rodes.
Aquest projecte es durà a terme entre el 4 i l’11 de novembre. El tret de sortida tindrà lloc al dia 4 de novembre a Malgrat, amb la sortida de tots els vehicles i equipaments cap a Briallos. Seran 11 hores de viatge fins a arribar a l’alberg on faran nit cada vespre.
Pel que fa a la ruta, començarà a Vigo el dia 6 de novembre, finalitzant a Santiago de Compostela el dia 10 de novembre. Seguin els valors del projecte, les voluntàries de Lloret i tot l’equip volen que les persones amb diferents capacitats, incloses persones en cadira de rodes, puguin gaudir del Camino. Tot això ho faran arran d’un projecte anomenat El Rodapeus: la nova iniciativa que vol dur a terme l’Associació la “Nocturna Malgrat” al amb la col·laboració i ajuda de DisCamino. Una de les voluntàries de Lloret, explica a Lloret Gaceta com aconseguiran que aquestes persones puguin fer el Camí de Santiago:
Nuri, quina serà la vostra feina?


Per a poder fer això possible, els nostres amics de DisCamino ens proporcionaran unes
cadires de rodes especials per als nostres 5 valents que hauran de ser guiats per nosaltres. Els voluntaris anem amb un arnès especial a l’espatlla i cintura per poder estirar amb força les cadires de rodes. Es tracta d’unes cadires de tres rodes preparades especialment per poder rodar per la muntanya.
Núria; de Lloret, quantes persones hi aneu, a banda de vosaltres quatre?
De Lloret anem nosaltres 4 i una noia amb problemes de mobilitat de divuit anys que participa fent el camí. En total, des de Malgrat sortirem 8 furgonetes, i entre tots serem 50 persones.
Com vau prendre aquesta decisió de fer el Camino de voluntàries?
Vam conèixer al president de La Nocturna de Malgrat i ens va proposar participar en aquest projecte. Ens va entusiasmar, jo ja coneixia el Camino i fer-ho ajudant em va semblar genial. Aquesta aventura ens aportarà moltíssim, estem segures; és una satisfacció poder ajudar als joves amb dificultats a poder fer el Camino de Santiago. Estem entusiasmades. Els joves al que ajudarem són tots esportistes; els 5 que duen cadira de rodes són d’un equip d’hoquei en cadires de rodes, i els 6 nens que van a peu practiquen atletisme i futbol sala.
Quina serà la més gran dificultat?
Doncs crec que el principi del camí, ja que és un tram amb molta pedra, però ja el coneixem, sabem les dificultats i estem preparades per complir el somni d’aquests nois de fer aquesta ruta. Ho farem amb molta alegria i molta il·lusió. Cada dia farem uns 20 o 25 km i tornarem a l’alberg, que he de dir que està molt ben preparat per les necessitats dels participants, amb dutxes amb accés adaptat, tranquil·litat i bona atenció.
Necessiteu més ajuda d’alguna classe per dur a terme el projecte?
Si algú vol i pot fer donatius a l’Associació Nocturna de Malgrat, en vindria molt bé, sobretot per ajudar als joves a què aquesta aventura els hi surti gratuïta o almenys no els costi tants diners.
“Gràcies, Nuri; bon viatge, noies, i que tot surti com vosaltres voleu, oferint felicitat als joves que van a fer Camino de Santiago”.
Lourdes Prat
EL RODAPEUS
És la nova iniciativa que vol dur a terme l’Associació la “Nocturna Malgrat” el novembre de 2023 amb la col·laboració i ajuda de DisCamino. DisCamino és un projecte que va néixer el 2009 per a aconseguir que qualsevol persona amb discapacitat pugui gaudir de tot el que la peregrinació ofereix a qualsevol altre pelegrí del camí. Per a DisCamino no és només la ruta, és la preparació física i mental necessària per a dur a terme aquest repte; la companyia que sorgeix, la il·lusió, l’ajuda…
La Nocturna Malgrat és una organització sense ànim de lucre que es dedica des del 2010 al
voluntariat en esdeveniments d’esport adaptat i organització d’accions solidàries amb la
finalitat de recaptar fons per a la investigació mèdica oncològica. El seu esdeveniment més representatiu és La Caminada solidària que s’organitza cada any el darrer dissabte d’agost.
Documental sobre DisCamino
Coneix més a fons l’origen de tot aquest projecte amb aquest documental, accedeix 👉🏻aquí.
Moltes Felicitats per la vostra gesta.Que vagi tot molt bé.Ja estarem al corrent.Una forta abraçada.
Moltes felicitats per aquesta iniciativa, segur que tot anirà molt bé, bon camí, una molt bona experiència.
Us desitjo tota la sort del mon
Aquests senyals són els q m.ajuden a seguir confiant amb l.esser humà. ENDAVANT I MOLTES FELICITATS , EL VOSTRE ESFORÇ ES VEURÁ COMPENSAT, BEN SEGUR . GAUDIUUUUU DE TOT. Feliç camí 💕
Preciosa iniciativa, sou molt grans, us felicito i desitjo que tot surti rodó, gaudiu i feu gaudi, gràcies! 👨🦼👣
Que grans que sou!!! Us desitjo el millor. Gaudiu moltíssim de l’experiència 🍀🤗