La GentNotícies

Quatre dones de Lloret de Mar marxaran a fer el Camino de Santiago d’una manera molt especial

Les germanes, Nuri i Mercè Valls, la Rosa Secall, i la Rosa Pujol, totes elles de Lloret de Mar, s’han embarcat en una aventura solidària que les portarà a recórrer el Camino de Santiago fent de voluntàries per ajudar a diferents joves amb alguna discapacitat i que han de desplaçar-se en cadires de rodes.

Aquest projecte es durà a terme entre el 4 i l’11 de novembre. El tret de sortida tindrà lloc al dia 4 de novembre a Malgrat, amb la sortida de tots els vehicles i equipaments cap a Briallos. Seran 11  hores de viatge fins a arribar a l’alberg on faran nit cada vespre.

Pel que fa a la ruta, començarà a Vigo el dia 6 de novembre, finalitzant a Santiago de Compostela el dia 10 de novembre. Seguin els valors del projecte, les voluntàries de Lloret i tot l’equip volen que les persones amb diferents capacitats, incloses persones en cadira de rodes, puguin gaudir del Camino. Tot això ho faran arran d’un projecte anomenat El Rodapeus: la nova iniciativa que vol dur a terme l’Associació la “Nocturna Malgrat” al amb la col·laboració i ajuda de DisCamino. Una de les voluntàries de Lloret, explica a Lloret Gaceta com aconseguiran que aquestes persones puguin fer el Camí de Santiago:

Nuri, quina serà la vostra feina?

Per a poder fer això possible, els nostres amics de DisCamino ens proporcionaran unes
cadires de rodes especials per als nostres 5 valents que hauran de ser guiats per nosaltres. Els voluntaris anem amb un arnès especial a l’espatlla i cintura per poder estirar amb força les cadires de rodes. Es tracta d’unes cadires de tres rodes preparades especialment per poder rodar per la muntanya.

Núria; de Lloret, quantes persones hi aneu, a banda de vosaltres quatre?

De Lloret anem nosaltres 4 i una noia amb problemes de mobilitat de divuit anys que participa fent el camí. En total, des de Malgrat sortirem 8 furgonetes, i entre tots serem 50 persones.

Com vau prendre aquesta decisió de fer el Camino de voluntàries?

Vam conèixer al president de La Nocturna de Malgrat i ens va proposar participar en aquest projecte. Ens va entusiasmar, jo ja coneixia el Camino i fer-ho ajudant em va semblar genial. Aquesta aventura ens aportarà moltíssim, estem segures; és una satisfacció poder ajudar als joves amb dificultats a poder fer el Camino de Santiago. Estem entusiasmades. Els joves al que ajudarem són tots esportistes; els 5 que duen cadira de rodes són d’un equip d’hoquei en cadires de rodes, i els 6 nens que van a peu practiquen atletisme i futbol sala.

Quina serà la més gran dificultat?

Doncs crec que el principi del camí, ja que és un tram amb molta pedra, però ja el coneixem, sabem les dificultats i estem preparades per complir el somni d’aquests nois de fer aquesta ruta. Ho farem amb molta alegria i molta il·lusió. Cada dia farem uns 20 o 25 km i tornarem a l’alberg, que he de dir que està molt ben preparat per les necessitats dels participants, amb dutxes amb accés adaptat, tranquil·litat i bona atenció.

Necessiteu més ajuda d’alguna classe per dur a terme el projecte?

Si algú vol i pot fer donatius a l’Associació Nocturna de Malgrat, en vindria molt bé, sobretot per ajudar als joves a què aquesta aventura els hi surti gratuïta o almenys no els costi tants diners.

“Gràcies, Nuri; bon viatge, noies, i que tot surti com vosaltres voleu, oferint felicitat als joves que van a fer Camino de Santiago”.

Lourdes Prat

EL RODAPEUS

És la nova iniciativa que vol dur a terme l’Associació la “Nocturna Malgrat” el novembre de 2023 amb la col·laboració i ajuda de DisCamino. DisCamino és un projecte que va néixer el 2009 per a aconseguir que qualsevol persona amb discapacitat pugui gaudir de tot el que la peregrinació ofereix a qualsevol altre pelegrí del camí. Per a DisCamino no és només la ruta, és la preparació física i mental necessària per a dur a terme aquest repte; la companyia que sorgeix, la il·lusió, l’ajuda…

La Nocturna Malgrat és una organització sense ànim de lucre que es dedica des del 2010 al
voluntariat en esdeveniments d’esport adaptat i organització d’accions solidàries amb la
finalitat de recaptar fons per a la investigació mèdica oncològica. El seu esdeveniment més representatiu és La Caminada solidària que s’organitza cada any el darrer dissabte d’agost.

Documental sobre DisCamino 

Coneix més a fons l’origen de tot aquest projecte amb aquest documental, accedeix 👉🏻aquí.

7 Comentaris

  1. Aquests senyals són els q m.ajuden a seguir confiant amb l.esser humà. ENDAVANT I MOLTES FELICITATS , EL VOSTRE ESFORÇ ES VEURÁ COMPENSAT, BEN SEGUR . GAUDIUUUUU DE TOT. Feliç camí 💕

  2. Preciosa iniciativa, sou molt grans, us felicito i desitjo que tot surti rodó, gaudiu i feu gaudi, gràcies! 👨‍🦼👣

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button