Gairebé segur que durant aquests darrers dies has rebut un missatge per alguna de les teves xarxes socials on es poden veure més de 100 senglars en una zona boscosa. Les xarxes socials s’han inundat amb un vídeo que suposadament mostra senglars en un camí boscós assegurant que és a la zona de Sant Pere del Bosc, a Lloret de Mar. No obstant això, es pot assegurar 100% que aquesta informació és falsa.
Després de contactar amb fonts professionals i autoritats locals, s’ha confirmat que el vídeo no ha estat enregistrat a Lloret de Mar; de fet no està gravat ni a les rodalies ni és del 2024. El vídeo està gravat a Almansa, localitat d’Albacete que limita amb les províncies d’Alacant i València i es va gravar el 2020 on es parla d’una plaga a la zona. Aquest vídeo es va fer viral a moltes zones en plena pandèmia del COVID. Per veure la publicació original d’un diari d’Albacete on parlen d’aquesta trobada fes clic aquí.
Vídeo original
Des de l’ADF i Agents Rurals de Lloret ho han tingut clar des del primer moment quan se’ls va sol·licitar suport per comprovar la veracitat del document. Han corroborat que no existeix cap camí a la zona de Sant Pere del Bosc que coincideixi amb les imatges mostrades al vídeo i no concorden amb el paisatge ni la topografia de la zona de Lloret de Mar. A més la presència d’aliments al vídeo, una trampa per a animals a prop (final del vídeo) i el tipus de senglars també suggereix que el vídeo no ha estat gravat a Lloret de Mar.
Aquest cas posa de manifest la importància de verificar la informació abans de difondre-la a les xarxes socials. Encara que els rumors poden semblar creïbles, és crucial exercir la prudència i assegurar-se de la veracitat de les afirmacions abans de contribuir a la seva difusió.