ActivitatsNotícies

Lloret de Mar celebra avui diumenge el 56è Aplec de la Sardana, amb un homenatge al compositor Jaume Riu i Ratera

Avui diumenge, se celebra la 56a edició de l’Aplec de la Sardana, amb la participació de cinc cobles: Ciutat de Girona, Principal del Llobregat, Flama de Farners, Principal de La Bisbal i Col·legi Santa Maria de Blanes. Interpretaran 39 sardanes, quatre de les quals estaran dedicades al lloretenc Joan Domènech i Moner, per recordar la seva figura i la tasca que va dur a terme en l’àmbit cultural lloretenc.

En aquesta 56a edició de l’Aplec de la Sarda, l’homenatjat serà el compositor, escriptor, periodista i músic de cobla Jaume Riu i Ratera. Va dedicar al municipi lloretenc la sardana “Lloret, dissabtes i sardanes”, l’any 2020. El compositor sallentí està molt vinculat a la vila, on té la segona residència, i compta amb una llarga trajectòria en el món de la música. Ha fet estudis de flabiol i ha format part de la Cobla Bages, de Manresa. És un artista polifacètic, ja que, a més de crear més d’una cinquantena de sardanes, també ha escrit llibres i ha dirigit corals.

Horaris

L’Aplec de la Sardana se celebrarà aquest diumenge, 5 de maig. Hi haurà sardanes al matí, a partir de les 10 h, i a la tarda, a les 17 h. Com ja es va fer l’any passat, l’emplaçament serà la Plaça de la Vila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button