El PobleNotícies

La Jornada Catalana de la Mobilitat 2024 es celebrarà a Lloret i debatrà sobre “la integració tarifària del transport públic a tot Catalunya”

El municipi de Lloret de Mar acollirà la propera edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat, que tindrà lloc el dijous, 2 de maig, al Teatre municipal. El director general de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Serra, i l’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, han presentat avui els continguts d’aquesta jornada que tractarà sobre “La integració tarifària del transport públic a tot Catalunya”.

Programa de La Jornada Catalana de la Mobilitat 2024

La Jornada Catalana de la Mobilitat és l’esdeveniment de referència per al sector de la mobilitat i el transport públic a Catalunya i cada any té lloc  en un dels seus municipis associats a l’AMTU. Lloret de Mar està associada a l’AMTU des de l’any 2018, i enguany la jornada es durà a terme al Teatre municipal. 

El  director general de l’AMTU, Joan Serra, ha destacat que “aquesta és la primera vegada que la Jornada té lloc a les comarques de Girona” i ha explicat que “l’AMTU vol també augmentar la seva presència al nord del país”

En relació al contingut de la Jornada, Serra ha explicat el programa que es durà a terme el dia 2 de maig, i en què es parlarà tant del que ha significat fins ara el sistema tarifari integrat com la perspectiva de futur. En aquesta jornada “podrem escoltar tant la veu de les administracions, com dels operadors, usuaris i també dels municipis”

De la seva part, Adrià Lamelas ha afirmat que “per Lloret de Mar és un honor poder acollir aquesta jornada, que permet posar el focus en matèria de mobilitat i crear sinèrgies i aliances estratègiques amb una associació com l’AMTU”. L’alcalde ha explicat que Lloret de Mar està molt interessada en el tema central d’aquesta jornada, la integració tarifària, “que facilita l’ús del transport públic i contribueix a una mobilitat més sostenible”. 

La integració tarifària del transport públic a tot Catalunya 

Ja fa anys que la reclamació d’un únic sistema tarifari integrat únic per a tot Catalunya està sobre la taula, i ara, amb la implementació de la T-mobilitat, podria fer-se realitat. En aquesta edició, la jornada tractarà sobre com i quan pot ser possible una integració tarifària per a tot Catalunya. 

Com ha explicat Joan Serra, la jornada s’iniciarà amb la conferència d’Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. 

Posteriorment, en la primera taula rodona donarem una “Visió retrospectiva i estat actual del sistema tarifari integrat a Catalunya”. Aquesta taula comptarà amb la participació de: Manuel Valdés (ATM Barcelona), Antoni Segarra (FGC), un representant de l’AMTU i Daniel Pi (PTP). 

Seguidament, coneixerem experiències hi ha hagut a altres països en matèria d’integració tarifària, a través de la Unió Internacional del Transport Públic. 

I en la següent taula rodona debatrem sobre quines són les “Perspectives de futur de la integració tarifària a Catalunya” amb: Marian Arjona, (ATM de Girona); Ramon Sagalés (FECAV), Georgina Montesinos(PTP) i un representant d’AMTU. 

L’assistència a La Jornada Catalana de la Mobilitat és totalment gratuïta, i des del passat 12 d’abril ja estan obertes les inscripcions al web www.jornadamobilitat.cat, on hi ha també tota la informació referent a aquest esdeveniment. 

Lliurament dels Premis MobiliCat 

En la part final de la Jornada es durà a terme l’acte de lliurament dels Premis MobiliCat, que atorga la revista MobiliCat , editada per l’AMTU amb la col·laboració de la Generalitat, l’ATM de Barcelona i FGC. Aquests guardons estan dirigits a reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, realitzen a Catalunya. 

Durant l’acte es lliurarà el Premi d’Honor a una persona hagi tingut una trajectòria destacada en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic. 

A més, també es farà el lliurament de premis en les següents categories: Premi a la Innovació a la Mobilitat, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i Premi a la Millor Iniciativa Municipal a la Mobilitat. 

Sobre l’AMTU 

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català. 

La finalitat de l’AMTU és la millora constant del transport col·lectiu de viatgers, així com de la mobilitat en general, a partir de l’optimització dels recursos disponibles, l’assessoria tècnica als associats, l’acompanyament en la gestió, i la representació i defensa dels interessos dels membres associats davant de les administracions i organismes competents en la matèria 

A més, l’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis catalans i, per tant, està oberta a tots als municipis i entitats municipals que voluntàriament decideixin formar-ne part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button