El PobleG-TVNotícies

La controvèrsia del nou extens carril bici a Lloret està servida, sortim al carrer per preguntar: Què opina la ciutadania?

L’Ajuntament de Lloret va iniciar fa unes setmanes les obres del nou carril bici amb unes grans ampliacions valorades en 324.229€.

A punt de finalitzar les obres i readaptació de diversos quilòmetres, des de Lloret Gaceta sortim al carrer per preguntar: Què opina la ciutadania? Sens dubte, la controvèrsia del nou extens carril bici a Lloret està servida com es pot veure al següent vídeo amb diversos testimonis…

Durant aquestes setmanes, l’Ajuntament de Lloret està duent a terme els treballs del carril bici que permetran la millora i connexió de la xarxa pedalable. El regidor de Mobilitat, Joan Escalona, va explicar que “El projecte té com a objectiu connectar tots els trams actuals, així com tots els centres educatius del municipi”.

L’aprovació definitiva del projecte es va fer el passat 15 de març i es va adjudicar a l’empresa Girodservices SL. Les obres de millora i connexió de la xarxa pedalable ascendeixen a 324.229€ (IVA inclòs) i estan finançades per la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – NextGenerationEU.

L’àmbit d’actuació d’aquests treballs inclou els següents trams:

 • Connexió Passeig Marítim amb carril actual Can Sabata: Av. Just Marlés entre Pg. Agustí i Font i Pl. Pere Torrent, tram Pl. Pere Torrent – c/ Esports (carril BRCAT) i connexió d’aquest carril BRCAT amb carril pistes atletisme i Can Sabata.
 • Connexió Fenals – Rieral: carril bici actual Oficina Turisme – Rieral amb nou carril BRCAT.
 • Connexió carrils existents Can Sabata – Rieral: Av. Sra. de Rossell fins IES Coll i Rodés.
 • Prolongació carril bici Av. Tossa amb Molí i Can Sabata: a través de c/ Girona, Pl. Lluís Companys i connexió amb carril Piscina.
 • Carril central Av. Vidreres i connexió: als extrems amb carrils bici Puigventós (pont) i Av. Rieral (Institut Roca Grossa) respectivament.
 • Millora carril bici Av. Fenals: paviment diferenciat i pintura i connexió amb IE Fenals (c/ Cienfuegos. 

Les obres inclouen actuacions com: senyalització viària; instal·lació d’elements de protecció de carrils bici (separadors de carril bici i pilones); millora de la llegibilitat del carril en vorera (avinguda Fenals); creació i adaptació de guals en voreres; eliminació de barreres arquitectòniques i senyalització horitzontal. 

En una primera fase de les obres, es va començar per la obra civil de tots els trams, que no té afectació al trànsit, donat que es tracta principalment d’adaptació de guals i senyalització vertical, i es s’ha deixat per la fase final les parts de pintura viària i de col·locació d’elements de protecció. Està previst que les obres tinguin una durada màxima de 3 mesos des del seu començament fa tres setmanes.

L’actuació, en alguns trams, com ara l’entorn de l’IE Fenals, comportarà també canvis en la circulació de vehicles, evitant la pèrdua de places d’estacionament segons informa l’ajuntament de Lloret de Mar.

30 Comentaris

 1. El carril bici és per atreure al turisme ciclista que té com a capital europea a Girona (segons el marqueting turístic) i que genera infinitat de problemes. Ja podeu anar preparant les pancartes per sortir al carrer a protestar perquè possiblement aquest sigui el punt que gentrifiqui Lloret.

  1. Ni això, perquè els ciclistes que hi ha a Girona fan rutes pels voltants de la ciutat, no a la zona urbana. Les bicicletes de carretera no fan les seves rutes per carrils bici amb separadors.

   Això només serveix per treure aparcament, per generar embussos de trànsit i per provocar accidents.

 2. Una autentica verguenza. Donde van a aparcar los coches de los colegios? Los buses ? Los transportistas del centro ? Cada carril bici es un peligro en su tramo final ya que se convierte en una intersección. En Avenida Vidreres por donde van a pasar los vehículos de emergencia en propridad ? En fin, veremos el tiempo que dura esta chapuza como muchas otras que se hacen sin pensar y los accidentes que van a provocar. Lamentables políticos.

  1. Tienes toda la razón, menuda chapuza además de congestionar más el tráfico,es una vergüenza, porque antes de hacer semejante mierda no consultaban a la ciudadanía,donde está la democracia

 3. No té cap sentit fer els carrils de bicicleta, no tenen una continuitat, depen de quins trams tenen un carril per ells i en altres trams aniràn per on van els vehicles, treuen circulació als vehicles, repartidors, com el carril dels taxis, una vergonya, aquest ajuntament des de que ha entrat no ha fet res ben fet

 4. Podrien al menys prolongar el carril fins l ermita de les alegries!!!!!!!! Aquell troç de carretera desde la gasolinera can taulina es súper estret i perillós i ple de ciclistes

 5. Crec que y han altres prioritats,tota la vida se anat amb Bici,sembla hará que es una moda,la zona del colegi Pompeu Fabra,sensa carril bici un embosament y ni un policía y hara que pasará?y els transportistas,crec que aquets diners y han altres productes a Lloret

 6. Como siempre otra mierda de chapuzas desde que entró el grupo de INEPTOS de este ayuntamiento..la pintura es acuarela? TANTO CUESTA ESTA MIERDA DE CARRIL BICI..O ALGUNOS SE ESTA LLENANDO LOS BOLSILLOS.

 7. Si Lloret estuviese gobernado por vecinos del pueblo, y no por cuatro espabilados que se apuntan a los partidos politicos (que no representan al pueblo, ya que apenas un 1% de la población está afiliada a un partido), nunca se habrían invertido 335.000 euros en estas obras. El 35% de las familias de Lloret están bajo el umbral de la pobreza. Declaran la guerra al ciudadano y al coche, pero los que viven en las urbanizaciones no pueden ir en patinete ni en bici.

  Son fondos Next generation de la masónica Unión Europea para imponer la Agenda 2030 sin preguntar a los ciudadanos, apoyándose en los partidos politicos nacionales, a su vez controlados por instancias superiores. ¿Quien eligió al alcalde? Salvador Illa. Al pueblo no le queda más remedio que ratificar, porque le dan a elegir entre cocacola o pepsicola. Pero al alcalde lo elige el aparato del partido.

  Han destrozado a los padres que no podrán dejar a los niños en el colegio, es peligrosisimo y absurdo hacer un carril bici por el centro, como se ve en el video, va a haber muchos accidentes y el Ayuntamiento será el responsable. Los ciclistas ahora que van por la Avda Vidreres, no van por el carril bici, si no por las aceras, que son muy amplias y con pocos peatones. Han hundido el comercio de aquella zona, y han dificultado el parking a la única farmacia de 24 horas de Lloret, la de la Avda Vidreres, en detrimento de la farmacia del suegro de un concejal. Una cacicada más que el pueblo

  Pero el vado para que aparque al lado del AJuntamebnt el sufrido camarada, alcalde de Lloret, no lo quitan. Hasta aquí ha llegado el pueblo de Lloret, veo que esta ha sido la gota que ha colmado el vaso, y la población se va a dar la vuelta, como ocurrió en Gamonal. Los vecinos ganaN a los politicos cuando se cruzan lineas rojas, carentes de legitimidad.

 8. No heu preguntat als que opinen positivament al projecte, si tenen bicicleta i la usen, o simplement es deixen portar per un corrent publicitari que sense estar-hi en contra cal valorar com i on es posa, en funció de les necessitats generals “majoritàries”

  1. Bones! Es una primera enquesta bàsica de la acceptació del projecte o no, abans de formular la pregunta s’ha explicat el projecte als entrevistats i si, tots el que han votat el si, son usuaris de la bicicleta

  2. El tros més absurd i perillós és el que és a Avinguda Vidreres, he observat que tots els ciclistes ara van per les voreres, no pel centre. Es una bogeria aquest tram i no té cap sentit, ja hi havia un carril bici 20 metres més a baix, al Rieral i aquesta prolongació només l’han fet davant de l’antic Bonpreu.

 9. No hi ha la separacio de 1,5 mts respecte als vehicles a motor. Incompleix el codig de circulacio.
  Treu parking, necessari en la nostra vila. Treu carrega i descarrega, aixi la policia podra posar mes multes a les empreses que venen a treballar.
  Es absurd el que s ha fet a l’ avinguda de Vidreres.
  Aquests diners es podrien destinar a altres necessitats reals del poble….

 10. SI al carril bici, però no d’aquesta manera.
  Estem acostumats a anar amb cotxe arreu i fins la porta. L’Av. de Vidreres s’ha convertit amb una via amb vehicles a tota velocitat, adelantaments i canvis de sentit a tot arreu, cotxes aparcats en doble fila davant de qualsevol comerç o al bar a fer el cafè, sobre la vorera, en els guals o en zones càrrega i descàrrega, minusvàlids… Cal posar ordre i aquest potser un primer pas. El carril bici farà que es priorititzi i doni seguretat als vianants i bicicletes per davant del trànsit rodat. Travessar un pas de vianants era fins ara un perill, massa vehicles a gran velocitat. Altra opció era posar parking en bateria per donar seguretat i reduïr velocitat com podrien fer a la zona que resta de les naus industrials on sembla una autopista i creuar la via continua essent un perill.
  Volem una ciutat amb serveis i creixement i aquí la tenim. El problema és : es podrà fer servir el carril bici o servirà per estacionar vehicles ?, Un cop gastats aquests diners caldrà mantenir aquest “carril bici” i això té un cost important. I han comptat ? Si fan el carril bici primer haurien d’haver fer un estudi de vialitat on es doni opcions a la resta d’usuaris, sinó ara els vehicles de transport i altres fan aturada a les voreres, guals, zona minusvàlids,…
  Ara per ara el carril bici és perillòs perquè cal reduir més la velocitat amb senyals verticals i horitzontals i altres que donin prioritat i seguretat al ciclista i vianant.
  La veritat és que fer trams de 30 m de carril bici amb pujades i baixades de voreres, passos de vianants, per voreres, per mig la via, de color verd, vermell,… Si es fa fem-ho bé si us plau !
  Esperem estigui acabat i un temps de marge per veure’n el resultat. Un vot de confiança !
  En fi “polítics” de torn recordin que Lloret de Mar és la població amb la renta per càpita més baixa de Catalunya.

 11. Mejor bicis que coches o motos parados en doble fila, cualquier esquina o acera haciendo gestiones varias.
  El peligro es que hace 3 semanas que estan en ello y Av. Vidreres lo han dejado todo a medias.
  SI al carril bici !!
  Caminar un poco mas no viene nada mal, Salud !!

  1. La gente mayor que vive en la Urbanizaciones, donde no hay ninguna servicio, han de bajar a Lloret, pero están acosando a los coches y a los ciudadanos de una manera tremenda.

   Otro tema es la actitud de los policías locales, son irrespetuosos, faltones, desagradables y parece que se dedican a reñir a los ciudadanos, en lugar de ayudarles. Ahora con la disculpa del carril bici, se dedican acosar e intimidar a los clientes de los establecimientos que no son de su cuerda.

   Es una pena como esta degenerando la conviviencia en Lloret, los politicos creando problemas donde no los hay. La Policia Local de Lloret deja mucho que desear, y la Policia Nacional que hace el DNI, otro escandalo. No entiendo como la gente aguanta.

 12. Lamela, se que me estas escuchando.

  Sigue abandonando a la clase obrera, para gastar millones de euros en las chorradas de la Agenda 2030 y no llegarás a navidad. Quita ese ridiculo y peligroso carril-bici, y quitalo ya, o te pasará lo que los vecinos hicieron en Malgrat contra vuestras patochadas.

 13. Prioridad a la seguridad de todos los usuarios de la via publica en especial de los mas debiles, peatones y ciclistas.
  Ayuntamiento, SI al carril bici pero mas zonas de parkings a buen precio, con servicio de accesso al centro y servicio de transportes público. A este paso pronto tendremos zonas azules y verdes en el Rieral, sinó tiempo al tiempo.
  La cuestion es recaudar !!!

 14. Las elites globalistas internacionales que controlan la PP$OEJuntsPodemosVox nos quieren con patinete, cuchitril e infecundos.

  Por eso se ataca al vehículo, (es una herramienta que da libertad para moverse), cuchitril (por eso cargan de impuestos a la vivienda y no liberalizan el suelo) e infecundos ( hoy para montar una familia hay que ser millonario)

  Gracias PPSOEJuntSumarVox, habéis jodido esta país en 20 años

 15. Vergonzoso, peligroso un carril bici que ni un niño hubiera diseñado eso!para llenar sus bolsillos nada más, pagamos impuestos para no aparcar,han quitado más plazas de parking,cosa que hace que la gente va dando vueltas con el coche en busca de algún sitio eso conlleva a una doble contaminación, este verano vamos a ver donde aparcaremos,entre las zona verde y las plazas que han quitado ….Un gobierno que no piensa para su pueblo vergonzoso sin más ..solo piensa en robar y recaudar dinero. Seguro que como todos los políticos tienen parking privado no tienen ese problema y le da igual todo…. Muy fuerte vergonzoso

 16. Nos toman por tontos y lo consentimos! Menudos lumbreras tenemos en el ayuntamiento, así está el pueblo de vergüenza!

 17. Hi ha qui encara avui día creu tenir el dret a aparcar a la vía publica el seu vehicle privat.

  El disseny del carril bici es el que és, l’Area de Mobilitat encara la porta un amant del RACC que en podem esperar vull dir vados, pujar i baixar de la vorera. La qualitat de la pintura (sembla pintura de grafiti) es dolenta s’es borra el color verd.

  Els carrils bici son molt estrets.

 18. NO VEO CORRECTO QUE POR UNA PUGNA COMERCIAL ENTRE FARMACEUTICOS, SE APROVECHE LA SITUACION DE INFLUENCIA DE UNO DE ELLOS EN EL AYUNTAMIENTO, PARA HACER DAÑO A LA FARMACIA COMPETIDORA DE LA AVINGUDA VIDRERES DE 24 HORAS, PONINIEDOLE UN CARRIL BICI QUE NO TIENE NINGUN SENTIDO, SOLO PARA DIFICULTAR EL PARKING DE SUS CLIENTES, Y PONER A LA POLICIA LOCAL A INTIMIDAR Y ACOSAR A LOS CLIENTES DE ESA FARMACIA PARA QUE NO APARQUEN. VERGONZOSO.

  YA HAY UN CARRIL BICI EN EL RIERAL Y LO HAN SUBIDO 50 METROS, HACIENDO UN TRAMO QUE NO CONDUCE A NINGUN SITIO, POR EL CENTRO DE LA AVDA VIDRERES, PARA PEJUDICAR A LOS COMERCIANTES DE LA ZONA. Y A LA FARMACIA. UNA ZONA QUE NO ERA COMECIALMENTE ACTIVA, Y QUE AHORA SE DEGRADARÁ AUN MÁS.

  ESO EN EL CODIGO PENAL TIENE UN NOMBRE: PREVARICACION.

  1. Si el diseño de carril bici lo aprobó el anterior Equipo de Gobierno habla, habla con el señor Cristian F.M. anterior regidor o con el técnico de movilidad ellos son los verdaderos responsables.

   El señor que mencionáis no estaba en el Ayuntamiento entonces.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button