Abans de començar amb el redactat de l’ex Cap de la policia lloretenca, Carles Aros, comuniquem que el nostre equip ha parlat amb el departament de comunicació de l’ajuntament de Lloret de Mar, el qual informa que s’està duent a terme des del primer moment una investigació que pot trigar algunes setmanes a resoldre’s, que és un cas complex i un cas aïllat on confien plenament en l’equip de seguretat de la població.
Columna d’Opinió per Carles Aros:
Els recents esdeveniments a Lloret de Mar, on han desaparegut 6.500 € de la caixa forta de la Policia Local, ens obliguen a afrontar una realitat incòmoda, però necessària: la manca de control efectiu sobre les conductes d’alguns agents i la percepció d’impunitat, estan situant la Policia Local en un terreny deontològic inacceptable en una democràcia. Desgranem i analitzem aquesta situació en 4 punts:
Fets Ocultes
El cas de Lloret de Mar no és un incident aïllat, sinó que forma part d’un problema més ampli que afecta la imatge i la confiança de la ciutadania en les forces de seguretat locals. La desaparició d’una quantitat significativa de diners de la caixa forta, en un entorn que hauria de ser exemple de seguretat i integritat, és alarmant i desvetlla la necessitat urgent de revisar els mecanismes de control i supervisió intern.
Manca de Control
És evident que els sistemes de supervisió actuals no són suficients per prevenir actes de mala praxi dins de les forces policials. La manca de mesures efectives de control i de mecanismes de revisió periòdica propicia un entorn on la mala conducta pot passar desapercebuda o, pitjor encara, ser tolerada. Això no només afecta la integritat dels agents individuals sinó que deteriora la imatge de la institució sencera.
Percepció d’Impunitat
Un altre factor crític és la percepció d’impunitat que sembla haver arrelat entre alguns membres de la Policia Local. Quan els agents senten que les seves accions no tindran conseqüències, es redueix la seva responsabilitat i compromís amb els valors ètics i professionals que haurien de guiar el seu comportament. Aquesta impunitat percebuda mina la confiança pública i crea un buit entre la comunitat i aquells que han de protegir-la.
La Necessitat d’un Canvi
Per tant, és imperatiu que abordem aquesta situació amb determinació i transparència. Calen reformes profundes que assegurin la implementació de mecanismes de supervisió rigorosos i imparcials. La formació continuada en ètica i deontologia policial, juntament amb la instauració d’una cultura de responsabilitat i transparència, són passos essencials per restaurar la confiança pública.
Conclusió
En conclusió, els fets ocorreguts a Lloret de Mar ens han mostrat que la manca de control efectiu de les conductes dels agents i la percepció d’impunitat són problemes greus que han de ser abordats amb urgència. En una democràcia, no podem permetre que la Policia Local es mogui en un terreny deontològic inacceptable. És hora de prendre mesures fermes i decidides per garantir que els valors de la integritat, la responsabilitat i la transparència prevalguin en les nostres forces de seguretat locals.
El sentimiento real de impunidad de las fuerzas policiales es frecuente en los regímenes directoriales.
Lamentablemente en numerosas comisarias de policia local están pasando hechos similares a los de Lloret de Mar.
La impunidad tangible en la que mueven determinados individuos dan pie a la desconfianza que se genera con la ciudadania.
Los códigos de Ética, deontologia y muchos más que hubieran no funcionarán en un espacio donde hay malos y deficientes jefes de policia y aún peores políticos.
Todo ello unido, da pie a ejércitos de Pancho Villa donde es más fuerte el que más información tiene del otro y donde el otro tiene muchos muertos en el armario y demasiado que callar.
En resumen, que pasa si los malos que deberían estar en la calle y ahora resulta que los tienes dentro y son los que tienen que velar por el bienestar y la seguridad de los ciudadanos?
Y lo que no nos enteramos… Es muy obvio que El Patrimonio, tren de vida y impunidad es propio de la Mafia en esta institucion y no de ahora … Y no la única. Sin meter a todos en la misma saca algunos ya sabemos perfectamente esta realidad
I això que l’ Alcalde n’ ha assumit el càrrec. Estem servits !!!
A pagar el poble, impostos amunt i arreglat.
No tenen cap interès en posar ordre, perquè els hi fa por, són polítics de fireta, de fer selfies i amaga el cap sota l’ala.
Ja han posat la denuncia al Jutgats ?
Segurament el que ha de pasar la denuncia es qui a robat els calers… Una pregunta irònica jejeje
Y ni hablar de la falta de EMPATIA en los casos de violencia de género, si bien es cierto que las leyes no ayudan ni a los jueces, la falta de interés en mediar o intervenir o que te acepten una denuncia es realmente fatigoso y si insistes mucho te toman de loca, te llaman la ambulancia y te dan valium a litros. Y así pretenden ayudar a la víctima. NO SOLO LA POLICIA SINO CADA UNO DE LOS PROFESIONALES QUE TRABAJAN PARA LOS CIUDADANOS , O PROFESIONES QUE DECIDEN POR TU VIDA O DESTINO.
Debe tener conciencia y consecuencias la responsabilidad de ocupar un puesto de trabajo dedicado al prójimo, sea cuerpos de seguridad médicos bomberos maestros jueces administrativos etc.
Desearía que entiendan que no son nóminas de calentar la silla, que son nóminas que necesitan de un gran compromiso y responsabilidad para dar el servicio adecuado. Si no, siempre tienen la opción de ir a vender jersey o plantar cebollas que no le hacen mal a nadie.
La ciudadania ha perdido la confianza en los cuerpos policiales:
1.- Los municipales de Lloret se creen que son los hombres de Harrelson. Son barrenderos con pistola. Empatía cero. Idiomas cero. Requisan droga con los perros (algo que no pueden hacer los municipales) y no dan recibo de lo que incautan. Aparcan donde quieren, y tratan al ciudadano con un desprecio manifiesto.
Los municipales no son “policia”. Es un cuerpo administrativo para hacer cumplir las ordenanzas del Ayuntamiento y proteger al alcalde. Nada más.
2- El trato de la Policia Nacional a los ciudadanos que quieren el DNI es inaceptable. Cada dia veo colas en la calle de ciudadanos desesperados que necesitan hacer una gestion. No hay citas previas. Hay que hacer 200 kilometros para hacer cualquier gestión. La policia charo rubia tratando a los ciudadanos como basura; fumando y gritando a los ciudadanos. Jubilate, maleducada.
¿Hasta cuando vamos a aguantar los ciudadanos de Lloret estos abusos?
Tens tota la raó !
Menys prepotència, més servei al ciutadà i més humilitat que no sou més que ningú !
Cal gent amb més preparació i vocació
Para ser policia local no hay que tener estudios, ni aprobar una oposición. No es diicil que alguien del Ayuntamiento te filtre las preguntas y ya está. Te dan una porra y una pistola y ya te crees el matón del pueblo.
Ciudadana .yo insisto el la suciedad
de la calles de este pueblo. Y la subida .De impuestos. Donde esta . este dinero. en limpieza no se nota .