Escàndol a la Policia Local de Lloret de Mar: es perd una suma important de diners comissats a un búlgar durant un control de trànsit. Els diners, sense justificació judicial ni administrativa, han desaparegut i el propietari els reclama.
El dia 20 de juny a la tarda, una patrulla nocturna de la Policia Local de Lloret de Mar va aturar un Peugeot 206 amb dos ocupants búlgars durant un control rutinari. El vehicle no tenia assegurança ni la ITV passada, i el titular del vehicle, Nikolai Yankov, que anava de copilot, tenia una ordre d’esbrinament de domicili. Durant la inspecció, els agents van trobar 6.500 euros en efectiu a sobre de Yankov.
La policia va comissar els diners, tot i que portar menys de 10.000 euros no és il·legal segons la normativa actual, i va traslladar el cotxe al dipòsit per les infraccions administratives.
Els 6.500 euros van ser dipositats en una bossa transparent a la caixa forta de la policia per un sergent de torn. Tot i així, l’actuació policial no va tenir continuïtat i no es van redactar diligències per entregar els diners al jutjat. No hi va haver cap justificació legal per la confiscació dels diners.
El lletrat del cas, Óscar Ballester, representant de Nikolai Yankov, va començar a reclamar els diners. Després de més de deu trucades i tres visites a la Policia Local, Ballester va aconseguir que li admetessin que els diners havien desaparegut de la caixa forta.
La Policia Local, en veure que els protocols interns han fallat, ha presentat una denúncia per robatori al jutjat i ha iniciat una investigació interna per descobrir el responsable. Creuen que el lladre ha de ser algú amb accés al despatx i coneixement del codi de la caixa forta, situada en una zona sense càmeres de seguretat.
El lletrat de Yankov, que ja ha recuperat el cotxe, exigeix que la policia entregui l’acta de comís i retorni immediatament els 6.500 euros comissats. Aquest incident destaca la necessitat de revisar els protocols de seguretat i gestió de proves de la Policia Local de Lloret de Mar.
es de chiste,jajaja
Vaya…. y el concejal de Seguridad, Sr Martínez de, Junts, ha dimitido hace 4 días sin decir nada al respecto…. ¿Dirá algo o solo se dedicará a lloriquear y decir que no le daban cariño y esas niñerías que dice? ESTO ES MUY GRAVE, HAN ROBADO A LOS LLORETENSES PORQUE ESE DINERO LO TENDREMOS QUE PAGAR DE NUESTROS IMPUESTOS!
És molt greu aquest fet, ja q algú q ha de vetllar x la nostra seguretat es dediqui a robar… espero q hi hagin accions i no q es tapi ! Es SAP q hi han figures entre regidors amb situacions complexes x suspita d’ accions no “correctes”… Q está passant a Lloret? Realment és una ciutat sense llei com es diu?
Sr.alcade,muchas suerte en la nueva tarea de responsable de seguridad de Lloret de Mar,estoy seguro,que a partir de ahora está área funcionará mejor
Si es pot fer un comis preventiu de diners però sempre justificat amb la seva corresponent acta, amb una cadena de custòdia entre Caps de torn i finalment si s”escau donant compte al Jutjat amb diligències informatives o penals.
Altra cosa difícil d’entendre és que no hi hagi una càmara on hi ha la caixa forta.
Esperem s’aclareixin els fets !
Això és una conxorxa amb més d’un agent implicat des de el moment en què comissen els diners.
Es tan fácil como pedir explicaciones a los policias que han actuado y a su mando responsable: Porque se interviene dinero y no se envia al juzgado ? Porque no se realiza una cadena de custodia ? Y por último en serio una comisaria tiene cajas fuertes sin cámaras de seguridad ? Es de película esta noticia. Triste y lamentable con varios culpables que manchan la imagen de todo un cuerpo.
… No se puede meter a todos en El MISMO Saco pero hay mucho delincuente metido a policia y en la policia de lloret lo mejor que TE puede pasar es que TE roben 6.500eur. y no te den una paliza
La situació descrita a Lloret de Mar per http://www.lloretgaceta.com és preocupant i requereix una anàlisi detinguda per comprendre què ha fallat i com es pot millorar.
Abans de res has de tenir clar que es tracta d’una feina de servei al ciutadà per garantir els drets i deures de TOTS els ciutadans, però sempre dins el marc de la Llei i els protocols interns establerts.
Més control i supervisió de serveis, menys pelicules, menys prepotència i sobretot més vocació de servei.
Cal baixar dels núvols i tocar de peus a terra que això no és EUA, per sort !!
Els recents esdeveniments a Lloret de Mar, on han desaparegut 6.500 € de la caixa forta de la Policia Local, ens obliguen a afrontar una realitat incòmoda, però necessària: la manca de control efectiu sobre les conductes dels agents i la percepció d’impunitat estan situant la Policia Local en un terreny deontològic inacceptable en una democràcia.
Fets Ocultes
El cas de Lloret de Mar no és un incident aïllat, sinó que forma part d’un problema més ampli que afecta la imatge i la confiança de la ciutadania en les forces de seguretat locals. La desaparició d’una quantitat significativa de diners de la caixa forta, en un entorn que hauria de ser exemple de seguretat i integritat, és alarmant i desvetlla la necessitat urgent de revisar els mecanismes de control i supervisió intern.
### Manca de Control
És evident que els sistemes de supervisió actuals no són suficients per prevenir actes de mala praxi dins de les forces policials. La manca de mesures efectives de control i de mecanismes de revisió periòdica propicia un entorn on la mala conducta pot passar desapercebuda o, pitjor encara, ser tolerada. Això no només afecta la integritat dels agents individuals sinó que deteriora la imatge de la institució sencera.
Percepció d’Impunitat
Un altre factor crític és la percepció d’impunitat que sembla haver arrelat entre alguns membres de la Policia Local. Quan els agents senten que les seves accions no tindran conseqüències, es redueix la seva responsabilitat i compromís amb els valors ètics i professionals que haurien de guiar el seu comportament. Aquesta impunitat percebuda mina la confiança pública i crea un buit entre la comunitat i aquells que han de protegir-la.
La Necessitat d’un Canvi
Per tant, és imperatiu que abordem aquesta situació amb determinació i transparència. Calen reformes profundes que assegurin la implementació de mecanismes de supervisió rigorosos i imparcials. La formació continuada en ètica i deontologia policial, juntament amb la instauració d’una cultura de responsabilitat i transparència, són passos essencials per restaurar la confiança pública.
Conclusió
En conclusió, els fets ocorreguts a Lloret de Mar ens han mostrat que la manca de control efectiu de les conductes dels agents i la percepció d’impunitat són problemes greus que han de ser abordats amb urgència. En una democràcia, no podem permetre que la Policia Local es mogui en un terreny deontològic inacceptable. És hora de prendre mesures fermes i decidides per garantir que els valors de la integritat, la responsabilitat i la transparència prevalguin en les nostres forces de seguretat locals.
Chapeau !!
Millor no es pot explicar, ara falta entendre-ho i aplicar.