NotíciesPolítica

Lloret en Comú presenta una proposta vial per a les vies de Lloret, sense afany recaptatori

PER UNA SEGURETAT VIÀRIA INTEGRAL, pla presentat per Lloret en Comú que plantegen de la següent manera:

En els últims mesos s’està parlant, opinant i debatent sobre els radars que s’han instal·lat a la nostra població. Primer va ser el fotogràfic situat a l’avinguda de Blanes a l’alçada del càmping Santa Elena. Aquest radar va obrir la caixa de pandora amb un nombre molt elevat de multes i la consegüent retirada de punts del carnet de conduir. Va coincidir que el cronometratge de la llum ambre era insuficient per poder paralitzar un vehicle anant a la velocitat permesa (50 km/h), i molt menys un vehicle pesat. Recordeu que l’ambre durava poc més de 2 segons i a causa de la pressió que es va exercir va passar a una mica més de 4 segons. Recordeu que el nostre grup municipal va presentar una moció al ple de l’ajuntament demanant que en aquesta zona s’instal·lessin semàfors de trams amb sensor de velocitat, sent rebutjada per l’equip de govern municipal.

El segon radar va començar a funcionar el juliol de l’any 2022 i l’objectiu que té, segons l’equip de govern municipal, és rebaixar el nombre d’accidents en aquesta zona, basant-se en un informe de la policia local, del qual ja ens pronunciem al seu dia. En aquest cas, les multes i la retirada de punts és molt suparior al radar fotogràfic. Sens dubte un dels objectius de qualsevol governant és reduir al més possible el nombre de sinistres de trànsit, però també hauria de ser reduir la contaminació, tant atmosfèrica com acústica i això passa per limitar la velocitat: a més velocitat, més contaminació. A Lloret hi ha determinades vies que per la seva amplitud i rectitud que “donen peu” a sobrepassar el límit de velocitat permès, que en general és de 50 km/h. Durant aquests anys tenim la impressió que des de l’equip de govern municipal no s’ha pres seriosament la reducció de la velocitat al conjunt del municipi, que comporta la reducció dels accidents i la reducció de la contaminació. La instal·lació dels dos radars fa la impressió que és una simple qüestió recaptatòria i no de seguretat i de reducció de la velocitat.

Des de Lloret En Comú creiem que cal conscienciar els conductors de la necessitat de reduir la velocitat, explicant-los els beneficis que això comporta, i no només explicar-ho, també aplicar una sèrie de mesures dissuasòries que no comportin necessàriament la multa de rigor i, a el pitjor dels casos, retitat de punts del carnet de conduir. Per això proposem la instal·lació de semàfors de tram amb sensor de velocitat en els següents ja existents:

1.- Avinguda de Vila de Tossa a l’alçada de l’hotel Montañamar en els dos sentits de la circulació.

2.- Avinguda de Vila de Tossa a l’alçada de l’edifici Belair-Hotel Best lloret Splash en els dos sentits de la circulació.

3.- Avinguda de Vila de Blanes a l’alçada de la plaça Madona Sicardis en els dos sentits de la circulació.

4.- Avinguda Vila de Blanes a l’alçada de la comissaria dels Mossos d’Esquadra en els dos sentits de circulació, i RETIRADA DEL RADAR DE VELOCITAT.

5.- Avinguda Vila de Blanes a l’alçada del càmping Santa Elena en els dos sentits de la circulació.

6.- Avinguda de les Alegries a l’alçada de la comissaria de la policia municipal en els dos sentits de la marxa.

IMPORTANT; TOTS AQUESTS SEMÀFORS CONTARIEN AMB UN CONTROL FOTOGRÀFIC PER EVITAR QUE ELS VEHICLES HO PASSIN EN VERMELL. També hem detectat que a l’avinguda de Vidreres, al seu pas pel barri del Rieral, seria convenient instal·lar guals reductors de velocitat en alguns trams.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button