El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret tala una desena de palmeres que estaven en zones de risc

“S’ha procedit a la tala del exemplars de més de deu metres d’alçària que es troben ubicades en zones de risc. En total s’han talat deu palmeres”

A primers de setembre una de les palmeres datileres ubicada al Passeig de Sa Caleta va patir un trencament que sortosament no va tenir cap afectació ni personal ni material. Arrel d’aquesta incidència des del servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Lloret es va realitzar un seguiment dels motius que varen poder provocar el trencament però no s’ha pogut establir cap causa concreta i és per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’ha procedit a duu a terme un pla preventiu que ha comportar les següents actuacions:

⚪️Poda, de forma ràpida, de totes les palmeres de l’entorn de la palmera trencada, de la mateixa espècie i amb característiques similars, per tal de reduir-ne al màxim el pes i l’empenta del vent.
⚪️Revisió de tots els exemplars amb especial atenció als indicis de deteriorament i debilitat o bé defectes del tronc.
⚪️Tala de els exemplars que mostren envelliment, símptomes de debilitat i altres factors de risc identificables. A més properament es preveu tallar unes trenta- cinc datileres més, envellides i sospitoses de trencament.

La regidora de Parcs i Jardins, Cristina Aymerich explica que “L’Ajuntament de Lloret aposta per la tasca preventiva i minimitzar riscos i ha decidit que talarà de forma sistemàtica totes aquelles palmeres datileres de més de 10 metres d’alçària que estiguin ubicades en zones de risc i que són aquelles que en cas de caiguda puguin causar danys personals”. També es talaran aquells exemplars que manifestin d’altres factors de risc identificables per evitar nous casos de trencament de tronc de manera fortuïta.

Cristina Aymerich explica que “els exemplars vells es substituiran per exemplars joves, de característiques molt més segures i de gran valor ornamental i ambiental”. Per aquest motiu caldrà dur a terme una feina específica de barrinament de soques amb tractor, i de plantació de nous exemplars de viver. Aquesta actuació esta prevista a final d’hivern, que és l’època més adient sempre i
quan es pugui deixar enrere el vigent decret de sequera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button