CulturaNotícies

Festa de la diversitat al Teatre de Lloret: Xocolatada i la projecció del film “Down n’hi do“ en honor a aquesta síndrome


Els Amics del Cinema de Lloret de Mar juntament amb Cristina Marqués, presidenta de l’associació “Som capaços”, ha preparat una festa de la Diversitat en honor al Dia del síndrome de Down. Núria Riba, vocal de l’associació Amics del Cinema, ha anunciat: “Els ‘Amics’ hem decidit fer avui dijous 14 de març una mini festa al Teatre de Lloret, oberta a tothom i a totes les associacions dedicades a persones amb diversitat funcional i intel·lectual, com: Pas a pas, Punt d’equilibri, Aspronis, Mifas, El Rusc, entre d’altres.

La vetllada inclou la projecció de la pel·lícula “Down n’hi do: la càmera, ballarina”, precedida d’una benvinguda amb xocolatada oferta per la Fundació Climent Guitart a les 19:30h, mentre que la projecció de l’obre tindrà lloc a les 20:30h. Es tracta d’un acte gratuït i les entrades es podrán adquirir a la mateixa taquilla avui dijous.

Vuit joves, amb discapacitat intel·lectual, s’enfronten al repte d’un taller d’aproximació al cinema de la mà de la cineasta Mireia Ros. El desenvolupament del taller, el procés d’aprenentatge i la trobada entre els alumnes, generarà un documental sobre l’experiència del rodatge d’un curt, escrit, planificat i interpretat per ells mateixos. El procés d’experimentació creativa, com es relacionen, conviuen i parlen entre ells dels seus projectes de vida, capturats en plans robats, han donat un resultat molt autèntic. El film provocarà una mirada reflexiva sobre com entenem i actuem davant de “la discapacitat”, en posar-nos davant del mirall que ens farà qüestionar, fins i tot identificar, les nostres pròpies.

Més accions de l’Associació

També, avui dijous s’inicia el curs organitzat pels Amics del Cinema de Lloret de Mar: “Vols fer una pel·li?. Finalment, s’ha acordat que el curs es farà tots els dijous a les 20:30h al PUNTET, i durarà fins a les 22:30h. Les inscripcions romandran obertes fins a final del mes per permetre la incorporació a les pròximes convocatòries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button