CulturaNotícies

L’actor Miquel Sitjar i Rescat Films presenten ‘Vols fer una peli?’: un taller per viure de prop un rodatge a Lloret de Mar

Els aficionats a la gran pantalla, podran descobrir el món del cinema a Lloret de Mar amb el Taller de Cinema dirigit per experts de la indústria. Aquesta experiència única ofereix la possibilitat d’aprendre de directors, guionistes i editors reconeguts i explorar les tècniques i secrets de la producció cinematogràfica. Aquesta experiència cinematogràfica a Lloret de Mar serà dirigida per l’actor i director Miquel Sitjar.

És una idea de Rescat Films, empresa del prestigiós lloretenc Isidor Llorca, i de l’Associació Amics del Cinema, entitat sense ànims de lucre creada per socis amants del cinema que fan cinema al teatre de Lloret entre altres activitats, i a més, el taller tindrà el suport de Fitel TV. Parlem amb Sr. Isidor Llorca que ha explicat a Lloret Gaceta els detalls d’aquesta iniciativa:

-Quines institucions i organismes estan implicats en el projecte aquest d’aquest curs?

D’institucions públiques realment cap ni una. Jo sóc membre de l’acadèmia del cinema català i també hi ha un altre soci nostre que està dins d’aquesta associació, és el Lluís Valentí, que és membre de l’acadèmia del cine català (soci fundador de l’acadèmia, creador dels Premis Gaudí, i president del festival cinema de Girona).

-Quin públic s’interessa per al taller, i de quines edats?

Hem quedat bastant sorpresos perquè al poc d’haver publicat la proposta gairebé el grup està ple. S’ha interessat gent de totes les edats, de parla catalana i castellana, estudiants, joves, i grans. I ens ha sorprès que majoritàriament és públic masculí, ja que fins ara eren les dones les que més s’interessaven.

-Qui els farà les classes?

L’actor i director Miquel Sitjar; és un actor molt famós a Catalunya. Ha fet sèries, ha fet pel·lícules i ara també s’està dedicant a la docència. Aquest taller és dedicat al cinema i el va proposar el Miquel i em va semblar una magnífica proposta per fer a Lloret.

-És un taller tècnic o d’interpretació?

Aquestes persones que participin aprendran de tot per fer una pel·lícula o un curtmetratge. Se’ls hi explicarà com es crea el guió, com es fa el rodatge, com es planifica tot, i molt important, coneixeran professionals amb els quals podran parlar i coneixeran anècdotes del que passa als rodatges. Amb l’ajuda del Miquel Sitjar crearan un guió, prepararan la gravació, i faran la postproducció d’un curtmetratge que serà el resultat final del taller. Un curtmetratge que es podrà veure públicament en pantalla gran en una “premiere” que es presentarà a Lloret.

-Quan fareu la pel·lícula?

La rodarem els dies 7, 8 i 9 de juny.

Cartell del taller

-La durada, els horaris i fins quan es poden inscriure al taller?

La durada és de tres mesos, i els horaris estan per determinar segons les possibilitats dels alumnes (ens reunirem per fer consens). Fins a mitjans de febrer es poden inscriure, ja s’estan exhaurint les places. Ho poden fer per telèfon al 687707572 o per email. En principi es farà classe cada dimecres de 20:30 a 22:30h durant març, abril i maig.

-Preu del taller?

El preu del taller és 100 € mensuals el que equival a quatre sessions (25 euros per sessió).

-Els participants rebran alguna titulació?

Evidentment nosaltres els hi donarem una cosa simbòlica i els amics del cinema de Lloret farem un certificat d’acreditació de què han assistit al taller, però realment sense valor acadèmic, però és una pràctica important en un currículum.

-Avantatges de participar en aquest taller?

Un avantatge és que els organitzadors estem connectats amb tot el sector. Jo parteixo de cinquanta anys d’experiència en el món del cinema i el Miquel Sitjar també té molta experiència en aquest sector, tant en direcció, interpretació i producció. Cuidarem molt a la gent que hi participi, i com tenim molts contactes en el sector, posarem els currículums dels alumnes a disposició dels professionals del món del cinema.

-Quina és la vinculació de Miquel Sitjar amb Lloret de mar?

Com a anècdota et puc dir que el Miquel de jovenet venia de tant en tant a passar uns dies a Lloret, perquè aquí és “lligava molt”, li agrada el nostre poble, el nostre entorn, i l’afició que tenim pel cinema.

-Es faran més tallers com aquest?

Tot depèn de la demanda de la gent, però crec que sí, que caldrà fer-ne més, perquè es quedarà gent sense plaça.

Gràcies, Isidor per apropar la professionalitat del cinema a la gent interessada en convertir els somnis en realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button