ComerçosNotícies

El restaurant Mas Romeu de Lloret, únic establiment de la vila present a la Guia Michelin 2023

Va ser l’any 81 quan el restaurant Mas Romeu va obrir les portes. La seva cuina tradicional i acurada, i el bon tracte van fer que ben aviat es fessin coneguts aconseguint una fidel clientela. Són un referent de la cuina catalana, la qual cuinen amb productes frescos i de proximitat.

Ja vam fer ressò de la seva presència a la Guia Michelin quan al mes de maig van tornar a ser protagonistes, mantenint la recomanació que fa d’ells la prestigiosa guia.

La guia Michelin neix a França l’any 1900 sent una guia de carretera amb mapes per orientar els viatgers quan no hi havia internet ni televisió. Els primers establiments catalogats a la guia van ser tallers, benzineres i hotels. De mica en mica, van començar a afegir informació sobre restaurants perquè qui necessités fer un bon àpat fent carretera es pogués apropar als millors llocs. El 1923 decideixen independitzar els restaurants dels hotels i crear una guia dedicada exclusivament a la gastronomia, i el 1923 van aparèixer les famoses i prestigioses estrelles Michelin. Encara que enguany, Lloret no gaudeixi de cap restaurant amb estrella Michelin, sí que el poble continua fent presència a la guia amb la recomanació del prestigiós restaurant Mas Romeu, regentat per la família Garriga, que de manera continuada des del 2016 forma part d’aquesta guia.

Entrevista a Laia Garriga

Avui, Lloret Gaceta ha parlat amb la Laia Garriga, propietària i cap de sala de Mas Romeu:

-Laia: Quan i on es va fer l’entrega del guardó?

L’entrega es va fer aquesta passada setmana, aquesta edició s’ha celebrat a Barcelona i és el lloc on es va fer l’entrega de les plaques als restaurants amb estrella. Els restaurants que estan recomanats fins ara ens ho feien arribar a casa, però aquesta darrera edició també ens van fer una gala igual i va ser fantàstic. Ara veurem aquest any…

– Que aporta la presència a la Guia Michelin?

Estem molt contents de portar a Lloret aquesta representació. La Guia Michelin és una referència gastronòmica de gran credibilitat i formar part de llista de restaurants recomanats representa posar en valor l’oferta culinària que oferim al Mas Romeu, una cuina sincera, amb producte d’alta qualitat, amb gran respecte en l’elaboració i cocció. És un reconeixement a la feina que fem cada dia des de fa quaranta-dos anys tot l’equip del Restaurant.

-Com s’aconsegueix sortir a la Guia?

Bé, sortir a la guia depèn de molts factors, a la Guia Michelin es valora sobretot la qualitat de les matèries primeres, la seva elaboració i la presentació del plat. Són criteris estrictament de qualitat i d’harmonia de sabors del producte final. De fet, la selecció es basa en l’avaluació dels inspectors de la Guia Michelin que visiten de manera anònima els restaurants, hi mengen, paguen el compte i se’n van, com qualsevol client, no saps qui són. Al Mas Romeu fa uns quants anys que obtenim aquesta recomanació, però mai hem descobert qui poden ser els avaluadors.

– Quins son els plats que mai falten al vostre restaurant?

Doncs no hi pot faltar el timbal de Foie amb poma i oli de vainilla, peix fresc de la llotja de Blanes, fet a la brasa o al forn, el tàrtar de tonyina que surt boníssim, el steak tàrtar fet al moment, els cargols a la llauna, espatlleta de cabrit rostida o el filet de bou cuit a la sal.

-Que és el que més agrada a la gent assídua al vostre restaurant?

Els nostres clients crec que valoren la nostra feina, fem un treball que ens apassiona, que requereix coneixement, tècnica, esforç i constància.
Sempre treballem amb producte fresc i de qualitat.

“És un treball col·lectiu de tot el nostre equip, que cada dia donem el millor de nosaltres perquè el client gaudeixi dels nostres plats i surti satisfet del Restaurant. Al llarg d’aquests anys sempre hem après molt dels clients que han passat pel nostre restaurant, de les seves opinions… ens ajuda i ens motiva per millorar cada dia”.

Laia Garriga

Moltes gràcies, Laia Garriga, i enhorabona per repetir a la Guia Michelin un any més i possar Lloret de Mar al mapa gastronónic. Bon Profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button