El PobleNotícies

Coneix tots els detalls del canvi de la fase d’excepcionalitat a la fase d’alerta per sequera a Lloret de Mar

El passat mes de juny vam reactivar la nostra secció de “Tu preguntes, un professional respon” per tractar les qüestions que més preocupen als lectors en referència al tema de la sequera. Hem traslladat les vostres preguntes al regidor de l’Ajuntament de Lloret, Nino Gómez, responsable del Consorci d’Aigües de la Costa Brava i a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat amb el clavegueram i aigües fins el passat dimarts 2 de juliol, ja que actualment el seu partit (Junts) estarà a l’oposició del govern local per la renúncia als seus càrrecs per desavinences amb el PSC de Lloret.

Recordem que aquest passat dilluns s’ha fet oficial que: Lloret de Mar passa de la fase d’excepcionalitat per sequera a la fase d’alerta segons confirma el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en una mesura que afecta els 202 municipis proveïts pels rius Ter i Llobregat. Aquest canvi es deu a les pluges de les últimes setmanes, que han fet que les reserves dels pantans dupliquin el nivell de fa tres mesos (situats en un 38,5%).

Aquí tenim les preguntes i respostes relacionades amb la situació actual, que el regidor respon des del seu punt de vista i experiència professional. Aprofitem per agrair als lectors i al regidor Nino Gómez la seva participació per fer possible aquesta secció de Lloret Gaceta:

Preguntes dels lectors a Nino Gómez:

-Arribarà finalment la dessaladora dels hotelers?

Nino Gómez: Efectivament per aquest estiu no arribarà.

-¡Hola! Me gustaría saber si la desaladora hará mucho ruido. Vivo en la zona y me preocupa.

Nino Gómez: La zona de ubicación era provisional, pero ahora ya no irá allí (Roca d’en Maig) por tanto no tenemos porqué preocuparnos.

-Amb el tema mediambiental… Les salmorres produïdes per dessaladora s’aboquen al mar?

Nino Gómez: La mateixa quantitat de sal que s’extreu és la mateixa quantitat que es retorna, en l’àmbit mediambiental no és problema.

-A día de hoy no tenemos información de si podemos llenar nuestra piscina particular. Vivimos en los Pinares

Nino Gómez: Si, está permitido el llenado y rellenado de piscinas excepto en aquellas que no dispongan de sistema de recirculación de agua y que por sus características solo sean de llenar y tirar.

-La gent pot omplir d’aigua les piscines desmuntables? (Tipus Intex, d’uns 2000-3000L)

Nino Gómez: La mateixa resposta anterior

-Quants litres es poden gastar per dia i persona amb les restriccions actuals?

Nino Gómez: En el còmput total municipal 250 Litres per habitant i dia. Aquesta xifra crea confusió, ja que en aquests 250 està inclòs tota l’aigua industrial, comercial, hotelera, etc. Si parlem del consum que cada habitant ha de consumir a casa seva estaríem parlant de 100 Litres per cada habitant que viu a casa per dia.

-Es pot estalviar aigua diàriament per poder acumular litres i omplir la meva piscina (desmuntable)?

Nino Gómez: Sí, sempre que tingui sistema de filtratge i/o recirculació.

-Me gustaría saber si el ayuntamiento finalmente venderá agua…

…para poder llenar las piscinas hinchables como la nuestra (3 metros). Dijeron en febrero que lo comunicarían y no encuentro nada en la página del ayuntamiento.

Nino Gómez: No, el ayuntamiento no venderá agua.

*Si després de llegir les noves restriccions i haver llegit aquesta publicació, tens algun dubte sobre la sequera a Lloret… no dubtis a deixar la teva pregunta al peu d’aquesta notícia i et respondrem el més aviat possible.

Estem a Fase d’Alerta a Lloret des de dilluns 1 de juliol:

La fase d’alerta implica una sèrie de limitacions en altres usos de l’aigua: reducció d’aigua d’un 25% per a reg agrícola, d’un 10% per a usos ramaders, d’un 5% per a usos industrials, d’un 30% per a usos recreatius que impliquin reg, i d’un5% en altres usos recreatius. En el cas de la neteja de vehicles, aquesta es pot dur a terme en establiments comercials dedicats a aquesta activitat i que comptin amb sistemes de recirculació de l’aigua.

One Comment

 1. Bonjour
  Nous sommes propriétaires d’une maison à Lloret de dalt depuis 2018 .
  Nous y venons en vacances pour le moment ( on attend d’être en pension pour y vivre )
  Nous sommes arrivés ce matin et j’aurais voulu savoir si nous pouvons installer notre piscine elle fait 3,60 c’est une piscine qui se démonte à la fin des vacances.
  Je suis un peu perdu a dit. Les articles que je vois et que j’entends.
  Nous restons jusque la première semaine de septembre. Je suis en invalidité et du coup je ne travaille plus et effectivement la piscine est un plus pour me détendre car je ne sais pas tous les jours descendre jusque la plage .
  Merci pour votre réponse.
  Bonne journée

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button