NotíciesPolítica

Els regidors de Junts al govern de Lloret renuncien al càrrec per “les greus discrepàncies amb l’alcalde Adrià Lamelas i el seu equip”

La manca de confiança, de diàleg i de transparència i la incapacitat per desenvolupar i liderar un projecte de ciutat a curt i mitjà termini són alguns dels motius esgrimits per la renúncia”segons el comunicat emès per Junts.

Els regidors de Junts a Lloret de Mar, segona força política a l’Ajuntament, han presentat aquest matí (dimarts 2 de juliol) al registre la seva renúncia a les responsabilitats de govern, deixant l’alcalde socialista Adrià Lamelas i el seu equip en minoria.

La falta de projecte polític pel futur del municipi,la incapacitat manifesta de l’alcalde per liderar un full de ruta a l’alçada de les necessitats dels lloretencs i lloretenques, la manca de diàleg i de transparència per consensuar els diferents projectes de ciutat han generat una pèrdua de confiança amb l’alcalde i els membres del seu govern que s’ha anat agreujant amb els mesos i provocant ara el seu trencament. En aquest aspecte, el portaveu del grup municipal, Jordi Martínez ha explicat que fa temps que la mala relació dins el govern era evident i que s’anaven prenent decisions no compartides, ni consensuades, ni comunicades amb els seus socis de Govern ni amb els diferents agents  socials i econòmics del municipi. 

Martínez explica que “ha treballat intensament per fer funcionar un equip de Govern a tres bandes i que per responsabilitat no volia deixar en minoria aquest Govern, però passat un any, i en vista que la situació empitjora, considera que no pot continuar donant suport a les accions d’un alcalde amb una notable manca de lideratge, una evident falta de projecte i un nivell d’improvisació que Lloret no es pot permetre” manifesta Martínez.

Fins ara Jordi Martínez ha estat el 1r Tinent d’alcalde i ha ocupat l’àrea de Seguretat Ciutadana i l´àrea de Territori i Sostenibilitat. Marina Nicolàs ha ocupat la Tercera tinença d’alcaldia i les regidories de Platges, Patrimoni cultural, Promoció de la ciutat i Foment de l´ocupació. Nino Gómez ha estat el responsable de l’àrea d’Activitats, HUTS, Infraestructures de telecomunicacions, Gremis, Serveis d´aigua i clavegueram i Carles Clos ha estat regidor d’Esports, Gent gran i Noves tecnologies.

Els 4 electes han assenyalat el bon treball i la bona gestió que s’ha fet des de les seves regidories al llarg d’aquest poc més d’un any a l’hora que lamenten haver de deixar el Govern, però reconeixen que la situació és insostenible i se senten forçats a fer-ho.

Decisions unilaterals i sense consens.

El portaveu del grup municipal que ara serà el principal grup a l’oposició, ha manifestat que algunes de les causes de la sortida de govern han estat la presa de decisions unilaterals i la manca d´informació per part de l’alcalde del PSC, Adrià Lamelas.

En aquest aspecte, Martínez ha recordat que precisament tres de les entitats econòmiques més importants del municipi com els hotelers, els comerciants i els bars i restaurants han fet un comunicat lamentant l’actitud de l’alcalde enrelació amb el Passeig Marítim.

Segons manifestaven les pròpies entitats la decisió de l’Ajuntament de suprimir places de zona blava a favor de càrrega i descarrega era un canvi que almenys hauria d’haver estat explicat i consensuat. Un fet criticat també per molts veïns i treballadors de Lloret de Mar i que s’ha anat repetint reiteradament al llarg d’aquest any de mandat en assumptes que tracten el dia a dia, com poden ser,el carril bici, la parada de taxis, la càrrega i descàrrega o la indiscriminada extinció de parades de bus, entre molts altres.

En aquest aspecte, Martínez ha explicat que a partir d’ara des de l’oposició es mostraran en un to dialogant i constructiu com han fet fins ara des de dins del Govern sempre al servei de Lloret i dels lloretencs i les lloretenques.

10 Comentaris

  1. Perdona mi ignorancia no sabía que existía una Universidad para recibirse de Alcalde. Wue tonterías. Con todo respeto.

 1. Han tardado más de lo que pensaba en darle la puñalada por detrás al alcalde. Eso le pasa a Lamelas por confiar en ellos. Moción de censura en breve. Y los de ‘Can’ a gobernar para los de siempre.

 2. Podrien haver plagat abans d’aprobar la pujada d’impostos bestial que ens han clavat amb ibis i taxes. Ara ja és irrellevant el que facin aquests quatre.

 3. Esto es lo que pasa cuando el alcalde lo elige el jefe del partido y el único mérito es tener un moño en el pelo.

  Nadie cogería a este chiquilicuatre de alcalde ni para llevar un kiosko. Un monitor de niños de escuela, afiliado a La PZOE, gestionando la empresa más grande de Lloret, el Ayuntamiento, que manda sobre las vidas y Haciendas de los ciudadanos, que soportan estoicamente en la calle haciendo cola de forma indignante para cualquier gestión en este corrupto Ayuntamiento.

 4. Me parece muy feo que se metan con el alcalde de manera tan personal. No se juzga a las personas por su manera de vestir, peinar o por su anterior trabajo. Particularmente creo que Adrià es un hombre muy correcto, y siempre está al pie del cañón. Puede gustar o no, pero pone toda su ilusión y empeño en trabajar por el pueblo. La política, como siempre, un nido de buitres.

 5. Ja tocava !!! No es por governar amb gent que actua per “decretazo” sense consultar al poble ni a l’oposició. Un exemple, el carril bici on no han tingut en compte les necessitats dels veïns, amb carrils bici que incompleixen la normativa vigent que estableix la DGT en quan a amplada mínima de seguretat (Manual de Infraestructuras ciclistas 2023) Separadors de carril trencats, accidents abans de que s’hagi inaugurat,… Accidents en un carril bici que incompleix la normativa ??
  No han entès que són un servei públic i que el poble no es seu ni poden fer el que volen com si fos el seu negoci particular. El cotxe el ve gros i molt gros.
  Ple estiu amb carrers amb obres a mig fer, camions amunt i avall al passeig, …
  Ànims continueu així !!!

 6. Josep potser es com dius però cal aclarir que el tema dels carrils bici o amfiteatres a Santa clotilde… els artífexs i culpables de tot això es Junts, sumem, ERC i ara també els de tots per lloret. Així que millor culpar als responsables que son els que estan a la oposició inclosos ara els qui marxen del govern i també a PSC pel fiasco de la forma de executar ho omplin el poble de pivots i obstacles. Una manera mes de llençar els diners dels fons next en comptes de millorar el estat del poble. Perquè creus que tots incloent l’oposició estan callats en aquest tema ??

  1. Tens raó, mateixa responsabilitat tant dels que ho van aprovar en el seu moment com els que ho han permès ara. Però el Govern actual ha de ser garant del compliment de la norma i no pot mirar a una altra banda.
   Salut !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button