NotíciesPolítica

Aclariment de l’Equip de Govern en relació amb la situació econòmica de Lloret de Mar

Comunicat del Govern de Lloret

L’Equip de Govern vol fer els aclariments següents sobre diversos temes que han causat malestar, per tal de restablir el bon to i poder continuar treballant per fer un Lloret millor per a tothom: 

En data 20/10/2023 es va publicar a les xarxes socials d’aquest Ajuntament un comunicat del Govern i una infografia relativa a la situació econòmica en la qual es trobava el consistori. 

Vistos els comunicats publicats per les agrupacions municipals de Tots per Lloret, ERC Lloret de Mar i Sumem Lloret, arran d’aquest comunicat, l’Equip de Govern creu oportú fer l’aclariment següent: 

En primer lloc, i pel que fa a les factures de FECSA-Endesa i Iberdrola que aquest Equip de Govern va anunciar com a pendents de pagament, volem matisar que des del Departament d’Intervenció de l’Ajuntament de Lloret de Mar manifesten: “Es tracta de factures que, al tancament de l’exercici 2022 no varen poder-se imputar al pressupost d’aquell exercici per manca de consignació pressupostària. El fet de no tenir consignació pressupostària suficient per al 2022 ha obligat a incloure aquestes factures al compte 413, i la seva imputació i càrrec al pressupost de l’exercici 2023 i, per tant, s’arrossega un dèficit en les partides de subministrament elèctric de l’any 2023 que cal resoldre”

Les factures no eren al pressupost 2022, sinó a la partida 413, cosa que va induir a la inexactitud. No obstant això, aquestes factures van ser abonades en data 10 de març de 2023 i, per tant, es van liquidar dins del període de la legislatura 2019-2023. 

D’altra banda, pel que fa al deute amb l’Agència de Residus de Catalunya, i tal com exposa el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar: “L’ARC, vist l’ingrés indegut en relació amb el cànon de disposició de residus, va sol·licitar una reunió per exposar la situació, que preveia la necessitat de retornar un import inicialment estimat en 2.600.000 €”

Tot i que s’estima que aquest pugui ser el cost total, actualment no s’ha determinat quin és l’import real que s’ha de retornar. Les dues administracions tampoc no han definit el termini per a  procedir a la devolució de l’import. 

“Formalment en data 24/10/23 l’ARC ha sol·licitat a l’Ajuntament de Lloret que faci la tramesa de les dades relatives a les tones de residus entrades al dipòsit controlat, des del 4t trimestre de 2019 i fins a 2022, a fi de determinar l’import exacte que caldrà retornar. El 08/11/23 es va enviar tota la informació i dades requerides a l’ARC, i actualment s’està esperant que es confirmi l’import a pagar, així com el procediment i terminis per procedir a la devolució de la quantia resultant”. 

D’aquesta manera, estem en espera que es concreti l’import que l’Ajuntament de Lloret de Mar haurà de retornar per aquest cànon i el termini en què s’haurà de retornar. Esperem que aquesta situació no afecti ni posi en risc els serveis essencials per als nostres veïns. 

Per tant, amb aquest comunicat, volem donar per finalitzada la problemàtica existent amb els Grups Municipals d’ERC, Sumem Lloret i Tots per Lloret, i volem deixar clar que la nostra intenció només era ser transparents amb la població i comunicar l’estat econòmic de l’Ajuntament i, en cap cas, difamar o menystenir el Govern anterior.

6 Comentaris

 1. Esta bé l’aclariment, (suposo) pero no se veure a l’article que passa amb la pujada d’impostos… estaria bé també un aclariment.
  Els pugen sense saber que es deu??? Es subrealista, en fi, tenim tanta feina a subsistir que es difícil preocupar-se de mes 🤷‍♀️

 2. Tenien la necessitat d’excusar la brutal pujada d’impostos i ara amb la boca petita fer un comunicat d’aclariment dels fets, però la pujada ja s’ha fet.
  Si voleu mantenir la cadira val més que rectifiqueu.

 3. Recordo que Lloret és la població amb la renda per càpita més baixa de Catalunya. I demanat els diners del ciutadà sense saber fer números.
  Us retracteu però la brutal pujada d.impostos com la justifiqueu ?
  Quins 4 anys que ens esperen amb becaris de la política !!!
  Vaja sense carnet i portant un F1 !!!

 4. Us recordo que Lloret és la població amb la renda per càpita més baixa de Catalunya. Suposo que quan algú té més d.un sou i negocis ho nota a la butxaca. Trist, remanant els diners del ciutadà sense saber fer números.
  Us retracteu però la brutal pujada d.impostos com la justifiqueu ?
  Quins 4 anys que ens esperen amb becaris de la política !!!
  Vaja sense carnet i portant un autobús !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button