NotíciesPolítica

Membres de l’anterior govern municipal preparen una querella per difamació contra el govern de Lamelas

Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret demanen la rectificació pública i la dimissió en bloc dels responsables d’una comunicació institucional farcida de mentides i imprecisions sobre la gestió de l’executiu previ al d’Adrià Lamelas.

Els partits exigeixen al govern PSC-Junts-En Comú “que assumeixi tota la responsabilitat de les escandaloses pujades d’impostos que tiraran endavant de manera abusiva, injustificada i desproporcionada”.

Els serveis jurídics dels partits de l’oposició Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret que estan “estudiant amb lupa el lamentable comunicat que el govern liderat per Adrià Lamelas va emetre a principis de setmana a través dels canals institucionals oficials de l’Ajuntament de Lloret de Mar, també a les xarxes socials” manifesten des de l’oposició. A la comunicació, s’assegura que el consistori passa per una situació econòmica “complexa”, “molt delicada” i amb “greus desafiaments” com a conseqüència de “la gestió de l’anterior equip de govern”. I identifiquen l’origen d’aquesta situació en un seguit de punts que desglossen vagament.

A parer dels partits signants d’aquesta nota, la comunicació pot haver atacat el dret de l’honor dels membres de l’anterior executiu i es reserven el dret a emprendre mesures legals per difamació, injúries i calúmnies, atès que fins i tot s’insinua que es van malversar fons públics i es fan servir informacions falses i no contrastades. Per això, l’oposició exigeix la rectificació pública immediata de les publicacions en qüestió i demanen la dimissió dels responsables implicats.

Continuen el comunicat assegurant que “Tot plegat forma part de l’estratègia comunicativa cínica i sense escrúpols del govern de Lamelas per desviar el focus del fet que aplicaran una pujada ferotge de les taxes i impostos municipals per a tots els lloretencs i lloretenques. L’IBI pujarà un 11,5%; escombraries augmentarà un 25,93%, el clavegueram, un 94%; l’aigua, un 17%, i un llarg etcètera. La falta de capacitat de gestió de l’actual executiu la pagarem tots i cadascun dels habitants de Lloret de Mar, i intentar responsabilitzar-ne l’anterior govern és caure encara més baix”. A continuació l’oposició fa un detall punt a punt desmentint les presumptes falses acusacions considerades difamatòries segons el comunicat, i justifiquen cada acusació:

Factures pendents de pagar? Fals

Y El primer aspecte a què es refereix el comunicat municipal és a un conjunt de “factures pendents de pagament” relatives al 2022; dues d’Endesa (de 48.298,19€ i 427.387,92€, respectivament) i una d’Iberdrola (de 37.666,02€). Es tracta d’una informació rotundament falsa. Són factures que es van pagar el 10 de març de 2023, incloses a les despeses previstes als Pressupostos del 2023 aprovats a finals de l’any passat. S’ha consultat amb Intervenció i, efectivament, aquestes tres factures estan degudament liquidades i les companyies proveïdores en cap cas no han reclamat res perquè no hi ha res a reclamar.

Deute amb l’Agència Catalana de Residus:

“Deute de 2.600.000 euros amb l’Agència Catalana de Residus (…), posant en risc els serveis essencials per als nostres veïns i veïnes”, recull el comunicat de premsa de l’Ajuntament. Es tracta d’una altra mentida: ni hi ha deute ni, en cap cas, està en risc la recollida i tractament de residus a Lloret de Mar. L’ACR no ha reclamat mai aquest import; no hi ha deute reconegut, ni vençut ni exigible. Té a veure amb un cànon derivat d’una legislació supramunicipal aprovada fa menys d’un any que, si es confirmés, es podria fraccionar en 8 anys. Tot plegat ho podrà explicar, amb més detall, l’actual tercera tinenta d’alcalde i regidora de Platges, Marina Nicolás, que ve d’ostentar la regidoria de Medi Ambient l’última legislatura.

Que s’espatlli l’aire condicionat de la biblioteca és culpa del govern anterior?

Utilitzar la falta de manteniment per justificar que aquest estiu, ja amb la nova legislatura en curs, s’hagi espatllat el sistema de control de la temperatura de la Biblioteca Municipal de Lloret és, altre cop, un argument fal·laç. Com a òrgan gestor, l’equip de govern actual ha d’assumir que hi pot haver –i hi ha- despeses imprevistes en qualsevol època de l’any, com passa a l’àmbit particular i a les empreses. Parlar de mancances en el manteniment també és una falta de respecte cap a la feina que treballadors i operaris municipals fan a diari per preservar una instal·lació de titularitat pública tan important com ho és la nostra biblioteca.

_______________

I els fons Next Generation?

El Comunicat dels tres partits de l’oposició continua parlant dels ‘Next Generation’ que avalarien la bona gestió “Si tan catastròfica és la situació que l’executiu tripartit ha heretat de l’anterior govern de Lloret, convé preguntar-se com és possible que les institucions europees hagin concedit al nostre municipi recursos econòmics per valor de més de 13 milions d’euros provinents dels fons de recuperació “Next Generation”. Europa ho té claríssim: si els ens públics no compleixen amb les regles fiscals, no tenen dret a aspirar a aquestes subvencions que tant de bé estan fent a la nostra vila. Un argument més que desmenteix categòricament tot el que el nou Ajuntament pretén vendre a l’opinió pública”.

Per tot plegat, reiteren la necessitat urgent d’una rectificació pública i l’assumpció de responsabilitats per part dels càrrecs implicats en la publicació d’aquest conjunt d’informacions falses i presumptament difamatòries.

“No pot ser que, amb tan sols quatre mesos de nou govern, s’estigui tombant tota la feina feta aquests últims 8 anys. Ja ho hem dit en anteriors comunicats i hi insistim: el rumb del govern d’Adrià Lamelas ha de fer un gir de 180°si la seva prioritat és el benestar del conjunt de veïns i veïnes de Lloret de Mar”.


2 Comentaris

 1. Ben fet !

  El comunicat genèric que va fer l’Ajuntament fa uns dies per justificar la ineficàcia del nou Govern davant la gestió d’un Ajuntament que només sap pujar impostos, va ser de Jutjat !
  On és l’Alcalde en un afer tant rellevant on es pugen tots els impostos entre un 10 i un 94% ?
  Fa no gaire el preu del diner era molt barat i s`ha gastat tirant de crèdits com la majoria de municipis i de famílies d’aquest país. Ara que els bancs es freguen les mans i els interessos estan alts cal gestionar bé. Cal buscar solucions que no només passin per pujar impostos i fer pagar la mala gestió sempre als mateixos.

  Han comptat quants impostos i taxes gestiona l’Ajuntament de Lloret ? Entre d’altres l´IBI, l´IAE, la Plus Vàlua, els permisos d’obres, les taxes per ocupació de la via pública, les multes, la grua, els guals, les infinites taxes administratives, les concessions de negocis a les platges, els lloguers turístics,…
  Ingressos n´hi ha i molts, però cal optimitzar els recursos disponibles i controlar la despesa.

  Cal polítics professionals, amb coneixements, amb vocació de servei públic i sobretot dedicació exclusiva.
  I què fareu ara després de demanar tants esforços als lloretencs ? Que potser a partir d´ara us congelareu els sous i treballareu amb dedicació exclusiva sense altres feines i interessos ?
  Suposo que per un polític és complicat compaginar tantes feines, que sí el Consell Comarcal, la Regidoria, la feina habitual o empresa, àpats de representació… falten hores !

  I no us oblideu : El 2020 Lloret de Mar va ser la població amb la renta per capita més baixa de Catalunya 11.500 euros/any. Això sí, estigueu tranquils que amb aquesta nova pujada d´impostos més avall ja no hi podem anar !

  Senyors, no feu més el ridícul, poseu-vos a treballar de veritat i deixeu-vos de comunicats i plors que ja sou grandets !
  Vull ser optimista i creure que els propers 3 anys ho fareu molt bé i ens congelareu els impostos com vosaltres els sous !

  Salut !

 2. en els pressupostos de despesas de 2023 s’ha de especificar la partida de passius financers qu puja a 5.226.000,00€
  No està gens clar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button