ActivitatsNotícies

‘Vida eterna a la ciutat dels morts’: La nova visita guiada que ofereix Lloret durant tot aquest mes de juny 

Vida eterna a la ciutat dels morts és la nova visita guiada que ha organitzat pels divendres del mes de juny la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret. La visita es realitzarà els divendres a les 20 h al Cementiri Modernista. 

Es tracta d’una visita en català que vol donar respostes al significat que té l’art funerari i que anirà a càrrec de la historiadora de l’art lloretenca, Marina Garcia i Carbonell. 

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha dit que la visita oferirà un recorregut per la iconografia funerària del cementiri modernista de Lloret amb l’objectiu que el visitant redescobreixi, amb una altra mirada, el significat dels panteons i hipogeus i, alhora, explorar la voluntat de perpetuar la memòria d’aquells que ja no hi són a través de les seves sepultures.  

Creus, àngels, flors i tot un desplegament de símbols no tant coneguts, que connecten la vida terrenal amb el més enllà serviran com a fil conductor per conèixer el perquè de la seva presència en els cementiris. 

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha destacat que en aquesta visita sepultures, panteons i personatges enterrats seran els protagonistes d’un viatge al passat de la nostra vila que explica, a la vegada, l’evolució del mateix cementiri municipal.

Les inscripcions per participar en aquestes visita guiada, que és gratuïta, s’ha de fer amb antelació al web patrimoni.lloret.cat o bé trucant al Museu del Mar 972 36 44 54. Les places són limitades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button