NotíciesSalut

Vaga de Metges: Entrevistem a Susana Bello, del sindicat de Metges, per saber com afectarà a Lloret de Mar

Els Metges de Catalunya volen posar remei a la mala situació del sistema català de salut amb les mobilitzacions del col·lectiu mèdic. A l’atura estan cridats a adherir-se 25.000 facultatius. La falta de professionals mèdics és un dels problemes més greus que presenta el sistema, també cal millorar les retribucions i les condicions de treball.

Actualment gran part dels professionals, pateix la síndrome d’esgotament o burmot, especialment en el sector d’atenció primària. Tot aquest desgast influeix en l’atenció als malalts i les llistes d’espera en molts casos són vergonyoses.

Entrevistem a Lloret Gaceta a Susana Bello Miro, Metgessa Pediatra i enllaç sindical de Metges de Catalunya a l’Hospital de Blanes i ABS Lloret-Tossa per poder saber com es presenten els propers dies als centres públics de salut:

“El sindicat Metges de Catalunya que compta amb més de 10.000 metges que exercim a Catalunya ha convocat vaga de metges per als dies 25 i 26 de gener amb l’objectiu de denunciar la degradació del sistema de salut i reclamar millores laborals i professionals per al col·lectiu mèdic. Durant les dues jornades de vaga de metges, 25 i 26 de gener només funcionaran els serveis d’urgències i només es faran les intervencions quirúrgiques i proves inajornables per la patologia que presenti el pacient”.

Susana Bello Miro

Els pacients han d’esperar mesos i sovint més d’un any per ser operats, mesos per ser visitats per un especialista, consultes desbordades als CAP, reducció progressiva del temps per atendre els pacients tant a l’hospital com a l’atenció primària, manca de llits per ingressar els pacients i el consegüent embús de les urgències… Avui dia la situació és insostenible i reclamen mesures per aturar la degradació de la sanitat pública.

Bello, declara també que “D’altra banda, ens trobem davant d’una manca de metges producte d’una manca de planificació a les necessitats de professionals per atendre correctament els pacients tenint en compte l’augment poblacional, les jubilacions i suma la marxa de metges a altres països que ofereixen unes condicions laborals i retributives dignes. Lamentem haver hagut d’arribar a aquest punt, però la situació actual de la sanitat pública i la manca d’acords per trobar solucions ens obliga”.

Susana Bello puntualitza que: “per les pèssimes condicions en què es treballa a Catalunya, part del col·lectiu ha marxat a altres països i comunitats on paguen més que a Catalunya i costa menys viure”.

Ampliació de darrera hora:
El sindicat Metges de Catalunya ha anunciat que amplia la vaga de metges a Catalunya, prevista inicialment per als dies 25 i 26 de gener, i que farà més dies d’aturada, afegint els dies 1, 2 i 3 de febrer. Hi haurà aturades parcials. En un comunicat, expliquen que ja han registrat la nova vaga aquest passat divendres. Informen que “estan cridats a la mobilització tots els facultatius dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (SISCAT)”.

D’altre banda per tranquil·litzar a la població de Lloret de Mar, Lloret Gaceta ha parlat amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, qui ha informat que:

“El dia 24 de gener hi ha vaga convocada per la intersindical, i els dies següents (25 i 26 de gener i 1, 2 i 3 de febrer) es durà a terme la vaga convocada per Metges de Catalunya tal com heu comentat a l’entrevista a Susana Bello. Cal aclarir que; mentre duri la Vaga, l’assistència als CAP i residències de Lloret estarà garantida. Als diferents centres d’atenció primària (Lloret Centre, i Rieral), i a l’Hospital Sociosanitari de Lloret i asil Nicolau Font (Centres gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva) es garantiran els serveis mínims, com s’ha fet sempre que hi han aturades. Les mobilitzacions es fan per aconseguir millores en la sanitat pública i aquestes millores, en tot cas, vindran marcades per Salut”.

El % de treballadors que participaran en l’aturada es farà públic durant els dies de la vaga.

2 Comentaris

  1. La Dra. Bello, una professional de cap a peus i implicada fins a l’extrem a la seva feina. Ojalá en tinguéssim més com ella. Gràcies, gràcies i gràcies per la teva feina Susana.

  2. Buenos dias,
    La Doctora Bello es una de las mejores pediatras que hemos conocido en nuestra vida. Profesional al 200% y estoy muy a favor de su huelga.
    👏👏 Ojalá se les escuche y comiencen a cambiar las cosas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button