La GentNotícies

“Una experiència emocional a flor de pell”: Ja està a casa l’equip de Lloret que va marxar a fer el Camino de Santiago d’una manera molt especial

A les 8:30h del dia 5 de novembre arrencava l’aventura dels “Rodapeus” de “Nocturna Malgrat” amb la companyia i l’esforç de les 4 lloretenques que formen part de l’equip de voluntaris que van anar a fer el Camino de Santiago acompanyant a persones de mobilitat reduïda. Les germanes, Nuri i Mercè Valls, la Rosa Secall, i la Rosa Pujol, sempre amb un somriure i amb moltes ganes han superat aquesta dura prova, en què van haver de patir les inclemències del temps, durant hores i dies de pluja.

A més de les quatre voluntàries, les també lloretenques: l’Ainoa, una valenta amb discapacitat i la seva mare Marta, van sortir de Lloret per fer el camí, arribant a cada tram amb moltes ganes i esperit de superació. Francisco Sabina i el seu fill Nil, es van unir al grup, des de Lloret per fer de voluntaris. El Nil, de 14 anys es va ocupar, a més de fer els videos amb dron.

Entre les dificultats del Camí ens comenten que: “El tram d’Alba a Sant Amaro estava pràcticament inundat; els punts d’encreuament d’aigua eren veritables rius i hi havia bassals que semblaven autèntics embassaments. Un arbre tallava el Camí enmig del tram de terra, i ens vam haver de ficar pels camps per sortejar-lo”.

Ni les lloretenques ni cap altre membre de l’equip van defallir ni baixar la intensitat de la seva entrega, i ara, ja de tornada a Lloret, les quatre voluntàries se senten molt orgulloses i plenes de goig per haver viscut aquesta experiència única.

Van arribar a Briallos, Galícia, el dia 4 de novembre, i ja estava plovent i han tornat amb pluja, com tots els dies que van fer el Camí, cada dia van acabar xopes, però contentes. Aquestes extraordinàries veïnes de Lloret i tot l’equip que va fer el Camino de Santiago han treballat de valent tirant, empenyent i aixecant a mà les cadires dels seus companys; creuant els torrents amb l’aigua més amunt dels turmells perquè tots ells poguessin creuar també. Ha estat una gran lliçó de treball solidari en equip.

Han aconseguit dur a terme la iniciativa de l’Associació “La Nocturna Malgrat” amb la col·laboració i ajuda de DisCamino. DisCamino és un projecte que va néixer el 2009 per a assolir que qualsevol persona amb discapacitat pugui gaudir de tot el que la peregrinació ofereix a qualsevol altre pelegrí del camí. La Nocturna Malgrat és una organització sense ànim de lucre que es dedica des del 2010 al voluntariat en esdeveniments d’esport adaptat i organització d’accions solidàries amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació mèdica oncològica.

I com diuen que una imatge val més que mil paraules, aquí us deixem el videoresum d’aquest Camino de Santiago exemplar, i diferent:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button