NotíciesSuccessos

Un veí de Lloret sobreviu a un infart gràcies a l’RCP realitzada pels seus amics

En el primer episodi de “Gaceta en diàleg”, presentat per Àlex Medina, hem tingut una oportunitat única de parlar amb els protagonistes d’un dur i cru incident. Recentment, durant una nit de celebració a Lloret, un lloretenc va patir una aturada cardiorespiratòria mentre gaudia amb els seus amics en un karaoke a la localitat. El que semblava una caiguda part de l’entreteniment es va transformar en una situació crítica quan els testimonis es van adonar que era una emergència real.

Gràcies a l’acció ràpida i coordinada dels seus amics, que van iniciar les tasques de reanimació immediatament, i a l’arribada oportuna de les unitats d’emergències mèdiques, la vida del protagonista va ser salvada. Avui, en el programa, tenim el plaer de rebre el mateix supervivent, Víctor Atencias, juntament amb els seus amics Fran Rodríguez, Felipe Orrega, i Ivan Domínguez, que van jugar un paper crucial en la seva recuperació.

Durant el programa, hem tingut l’oportunitat de parlar amb professionals de la salut, com l’infermer David Castelló del Sistema d’Emergències Mèdiques, i la infermera Laura Martin de l’àrea de salut Lloret – Tossa, que ens van oferir una visió més profunda sobre com actuar en casos d’infart i la importància de la resposta ràpida i eficaç.

I Programa Gaceta En Diàleg: “Salvar vides pot estar a les nostres mans” (Versió reduïda)

I Programa Gaceta En Diàleg: “Salvar vides pot estar a les nostres mans” (Versió estesa)

La història d’aquesta experiència ens recorda la importància de conèixer les tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP) i l’ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA).

El cas de Víctor també posa de manifest la necessitat d’una educació més àmplia en primers auxilis. És crucial que la població, estigui ben informada i preparada per respondre a emergències com aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button