NotíciesSalut

Tret de sortida a Lloret de la campanya de vacunació de la segona dosi de record de la covid-19 i de la grip

Aquesta primera fase està adreçada a les persones que viuen a residències i a les persones de 80 anys o més i aquesta vacunació es portarà a terme a punts externs als CAP cedits pels Ajuntaments, a Lloret el lloc escullit per vacunar és El Puntet (Av. de Vidreres, 58) a partir del 3 d’octubre.

Els centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva inicien la campanya de vacunació de la segona dosi de record de la Covid-19 i la campanya de la grip.

Aquesta primera fase està adreçada únicament a les persones que viuen a residències, així com a les persones de 80 anys o més, i se’ls administrarà les dues vacunes simultàniament. Properament s’obrirà a les persones de 60 anys o més i a la resta de població amb criteris per rebre la vacuna contra la Covid o la de la grip; en aquest cas, no s’administraran les dues vacunes alhora.

La vacunació a les persones de 80 anys o més de les àrees bàsiques de Salut de la Corporació es portarà a terme, igual que ja es va fer l’any passat, a diferents equipaments municipals cedits pels Ajuntaments. Les dosis, tant de la Covid com de la grip, es començaran a administrar a partir de la setmana del 3 d’octubre. Pel que fa a l’ABS Lloret – Tossa, els usuaris de 80 anys o més no cal que demanin cita prèvia, ja que serà el seu CAP qui contacti amb l’usuari per programar dia i hora. Pero la resta de poblacions si hauran de demanar cita prèvia a través del seu centre d’atenció primària (presencialment, per telèfon, o a través de La Meva Salut); no obstant, també es contactarà amb l’usuari per programar dia i hora. Es pot demanar cita des d’avui 29 de setembre. Els Punts de vacunació seran:

– Lloret de Mar:
o Lloc: El Puntet (Av. de Vidreres, 58)
o Inici: 3 d’octubre

-Tossa de Mar:
o Lloc: Consultori Local de Tossa de Mar (Av. Catalunya s/n)
o Inici: 3 d’octubre

– Malgrat de Mar:
o Lloc: Can Campassol (Carrer de Mar, 85)
o Inici: 5 d’octubre

– Palafolls:
o Lloc: Sala Annexa al Consultori Local de Palafolls (entrada per la Glorieta del Dr. Torner)
o Inici: 7 d’octubre

– Calella:
o Lloc: Espai Mercat (Carrer Sant Jaume, 130) oInici: 5 d’octubre.


Qui ha de rebre les dues vacunes? Actualment, i segons els criteris estatals i europeus, s’han de vacunar amb la segona dosi de record de la Covid les persones de 60 anys o més, el professionals sanitaris i col·lectius de risc. Tot i així, en aquesta primera fase la campanya se centra en les persones de 80 anys o més, aquelles que viuen a residències i els seus professionals. En el cas de la grip, s’hi sumen les dones embarassades i altres col·lectius de risc.

Per a la segona dosi de record de la Covid-19 han d’haver passat 3 mesos en cas d’infecció de Covid-19 o 5 mesos des de l’administració de l’última dosi.

Les noves vacunes contra la Covid estan actualitzades per fer front a les variants actuals d’òmicron i s’utilitza una vacuna bivalent amb soques adaptades a aquesta variant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button