ActivitatsNotícies

Tres visites guiades imprescindibles a Lloret de Mar per als caps de setmana

Aquesta primavera és el moment perfecte per descobrir la història que envolta Lloret de Mar i explorar els seus racons més emblemàtics a través de visites guiades que revelen la seva essència i patrimoni. Avui des de Lloret Turisme presenten aquestes tres propostes:

Visita Guiada: Ruta Indiana + Can Font 

La ruta submergeix els visitants en el llegat dels Indians, aquells emigrants que van fer fortuna a Amèrica i van tornar a la seva terra natal per construir impressionants cases. La Ruta Indiana és com un viatge pel temps, que permet explorar aquestes esplèndides edificacions que expliquen històries de somnis i èxits. El recorregut inclou un passeig pel centre de la ciutat passant pel passeig Jacint Verdaguer, l’Ajuntament, l’església de Sant Romà i, finalment, entrant a la Casa Museu de Can Font. Aquesta última, és una de les poques cases modernistesmunicipals que resten obertes al públic, on es pot descobrir com vivien les societats més benestants de l’època, amb els seus mobles originals i decoracions exquisides.

Les visites es realitzen tots els dissabtes a les 10 del matí i tenen una durada aproximada d’una hora i mitja. El punt de trobada és el Museu del Mar. Més informació a www.lloretdemar.org. Compra d’entrades a tickets.lloretdemar.org

Visita Guiada al Castell de Sant Joan i Camí de Ronda Sud

Per als amants de la història i la natura, la visita guiada al Castell de Sant Joan ofereix una immersió en el passat medieval de Lloret. Des de les seves muralles, els visitants gaudeixen de vistes panoràmiques de la costa, mentre aprenen sobre la importància estratègica d’aquesta fortalesa al llarg dels segles. Els orígens del castell són també els orígens de la vila de Lloret.

El passeig continua al llarg del camí de ronda Sud, un dels més bells que es poden fer per la Costa Brava, amb un recorregut de mar i muntanya que bordeja la costa de Lloret. Es tracta d’un recorregut pels camins i boscos de pi i alzina que permet gaudir del paisatge natural passant pel monument a la Dona Marinera, Cala Banys fins arribar al castell.

Les visites es realitzen tots els diumenges a les 10 del matí i tenen una durada aproximada de dues hores. Cal tenir en compte que el camí no està adaptat i presenta alguns trams amb escales. Més informació a www.lloretdemar.org. Compra d’entrades a tickets.lloretdemar.org.

Visita guiada pels Jardins de Santa Clotilde

Aquest espai és un dels tresors de Lloret i un oasi de calma, uns jardins d’inspiració renaixentista italiana que es troben situats sobre un penya-segat amb vistes al mar, entre Cala Boadella i la platja de Fenals. La ubicació fa que el marc que els envolta, el Mar Mediterrani, els converteixin en un gran balcó sobre el mar.

Durant la visita es podrà descobrir com el marquès de Roviralta va encarregar l’any 1919 el projecte dels jardins a una jove paisatgista i arquitecte, Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Els jardins de Santa Clotilde, que formen part de la Ruta Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa, van ser, a més, un gran escenari cinematogràfic per al rodatge d’algunes escenes de la sèrie House of the Dragon, preqüela de Game of Thrones.

Aquesta visita especial només es realitza el primer diumenge de maig a les 12 h, amb una durada d’una hora i mitja. Més informació a www.lloretdemar.org. Compra d’entrades a tickets.lloretdemar.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button