NotíciesSuccessos

Traslladen a l’hospital Trueta un turista ofegat a la piscina d’un hotel de Lloret

Moment del trasllat

Ahir dimarts, 4 de juny, pels volts de les 16:00h, un turista allotjat a l’Hotel Royal Star de Lloret de Mar va ser trobat a la piscina de l’establiment amb clars signes d’ofegament on segons els testimonis al moment del succés, la piscina no disposava de socorrista i els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec del cas per continuar amb la investigació.

Una clienta de l’hotel va ser qui va descobrir l’home i va alertar immediatament els serveis d’emergència. En resposta, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es va mobilitzar ràpidament, enviant diverses ambulàncies i un helicòpter a la zona. L’helicòpter va aterrar a les pistes d’atletisme properes, en les quals es va fer desallotjar els esportistes que en aquells moments eren allà, i l’equip del SEM va facilitar el trasllat del turista a l’helicòpter perquè fos atès el més ràpidament possible a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Tot i la ràpida intervenció, les causes de l’incident encara són desconegudes. Des de l’Hospital Josep Trueta han informat que l’home és a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb pronòstic reservat.

Informació general sobre la seguretat a piscines:

A Espanya, la regulació respecte a la presència de socorristes en piscines comunitàries es troba establerta al Reial Decret 742/2013, de 27 de setembre, el qual defineix els criteris tecnicosanitaris aplicables a aquestes instal·lacions. Segons aquest decret, l’obligatorietat de comptar amb un socorrista s’aplica a les situacions següents: Piscines d’ús col·lectiu amb una superfície de làmina d’aigua superior a 200 metres quadrats. Piscines dús col·lectiu amb una profunditat superior a 1,20 metres.

Piscines dús col·lectiu destinades a lús infantil. És important destacar que en el cas de les piscines dús familiar, el Reial Decret no estableix l’obligatorietat de comptar amb un socorrista. Tot i això, malgrat aquesta excepció, es recomana mantenir mesures de seguretat i estar preparat per actuar en situacions d’emergència. A més de la normativa nacional, és crucial tenir en compte que cada comunitat autònoma pot comptar amb regulacions addicionals o específiques sobre la presència de socorristes a piscines comunitàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button