GastronomíaNotícies

Temps de garoines a l’Escola d’Hostaleria de Lloret, un tresor afrodisíac

Aquesta quinzena des de l’Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar, us fan una proposta ben hivernal. Els mesos de gener a març són època de garoinades, un tresor gastronòmic provinent del mar, molt preuat a les nostres terres i amb unes particularitats molt interessants.

En primer lloc, volem fer especial incís a la riquesa lèxica de la nostra llengua que ens permet diferents opcions per anomenar al mateix producte: aquests animals de mar recoberts de punxes que trobem a la costa rocosa mediterrània, s’anomenen garoines, però també, garotes, uriços o eriçons de mar.

En segon lloc, destaquem les propietats afrodisíaques i terapèutiques que s’amaguen dins aquesta closca aparentment inaccessible.

En tercer lloc, l’experiència gastronòmica que ens proporciona. Quan ens posem una garoina a la boca és com empassar-nos una miqueta de mar. La seva carn és tova i la seva salabror i textura donen un gust autèntic i refrescant.

En quart lloc, i com a curiositat, us informem que la part comestible són els cinc òrgans reproductors de color taronja ubicats en el seu interior. Per aquest motiu, ens ho mengem durant l’hivern, la seva època de reproducció, quan els òrgans estan en el seu punt màxim de creixement.

I per acabar, volem comentar-vos que la interpretació que aquesta setmana fan de la garoina a l’Escola d’Hostaleria de Lloret és una crema de garoina gratinada al cava, pensada i elaborada pel company Carles Altés, professor del CFGM de Cuina i Gastronomia, que durant aquests quinze dies està guiant l’alumnat de segon curs en l’elaboració d’aquest plat inclòs en el nostre menú degustació.

Font: Institut Coll i Rodès (Raquel Arbusà)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button