CulturaNotícies

T’agrada la poesia? Torna a la vila el ‘Lloret Radical Poesia’: un cicle de recitals únic

L’esperat cicle de recitals poètics del Lloret Radical Poesia està a punt de començar l’edició d’aquest mes de maig. Organitzat per l’associació Lloret Radical Poesia, aquesta iniciativa cultural, que se celebra cada primavera, promet una experiència enriquidora per als amants de la poesia.

Enguany, en la seva quarta edició, la novetat més destacada és la cloenda del cicle, que tindrà lloc al prestigiós Reial Cercle Artístic de Barcelona (Sala Teatre dels Atlants), amb l’espectacle poètic i musical EROS I THANATOS, consolidant així un vincle estret amb la capital catalana: Un pas significatiu per al Lloret Radical Poesia, que tradicionalment havia celebrat el seu darrer recital al teatre de Lloret de Mar.

Programa a Lloret de Mar

El cicle de recitals, concebut per Neus Dalmau, presidenta del Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament, s’ha convertit en un punt de trobada per als aficionats a la poesia a la regió. Dalmau, artista multidisciplinària, destaca l’entusiasme dels lloretencs per la poesia i l’impacte emocional de sentir-la recitada en veu viva.

“A Lloret hi ha una autèntica cultura de la poesia, i amb aquests recitals volem apropar-la a tothom”, afirma Neus Dalmau. “És emocionant sentir la poesia a través dels rapsodes i poetes, una experiència que va més enllà de la lectura”.

El cicle d’aquest any comptarà amb destacats convidats, com Joan Piera, premi de la Creu de Sant Jordi, i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, acompanyat de Joan Deusa, reconegut poeta. També es rendirà homenatge al centenari de Joan Salvat Papasseit, amb una lectura especial i sorpreses a càrrec de Joan Pau Romaní, una figura estimada a Lloret de Mar. A més, Neus Dalmau i l’escriptor Matthew Tree recitaran sonets de Shakespeare, fusionant català i anglès en una experiència única.

Amb un públic àvid tant de la localitat com de fora, el cicle de recitals d’aquest maig garanteix una diversitat de propostes i una atmósfera única. El primer dia, dedicat a Shakespeare, promet transportar els assistents a un ambient purament shakespearià, en una experiència que segurament marcarà un precedent en el món de la poesia a Lloret de Mar.

Els recitals tenen lloc a la sala Polivalent de la biblioteca municipal de Lloret de Mar els tres pròxims dijous (2,9,16) de maig de 19 h a 20 h, amb entrada gratuïta. L’espectacle de cloenda (dijous 23 de maig a Barcelona) EROS I THANATOS començarà a les 20,30 h a la Sala dels Atlants del Reial Cercle Artístic de Barcelona, amb un preu d’entrada de 15 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button