EconomiaNotícies

Suspès el 10è Birrasana de Lloret per l’impacte de la crisi en el sector cerveser 

Els organitzadors “Cervesa Marina” argumenten que l’impacte en el sector cerveser del preu de les matèries primeres i l’energia dificulten la presència d’expositors.

Els organitzadors del festival Birrasana, amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar, han decidit posposar el festival Birrasana amb l’objectiu “d’oferir l’any vinent una edició que permeti el lluïment que mereix aquest desè aniversari”. L’esdeveniment estava previst del 23 al 25 de setembre però diferents motius econòmics i de producció com el context postpandèmic, les restriccions energètiques i la inestabilitat derivada de la guerra amb Ucraïna, amb el conseqüent increment del preu dels cereals, han tingut un fort impacte en el sector i dificulten la presència dels expositors.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, explica que “els organitzadors de l’esdeveniment ens han exposat que el context actual no permetia organitzar un festival a l’alçada dels darrers anys i especialment en una edició que havia de ser remarcable. Tant pels nostres visitants com pels expositors nacionals i internacionals que han apostat tots aquests anys pel festival hem considerat conjuntament que aquesta era la millor opció”.

Després de nou edicions, la darrera el 2019, el Birrasana s’ha convertit en un referent a nivell nacional i internacional en el món de la cervesa artesana que en la seva darrera edició va acollir 30 expositors de cervesa nacionals i estrangers a l’espai de 4.000m2 ubicada a l’aparcament de Sa Caleta a primera línia de mar. El festival combinava l’exposició, tast i maridatge de diferents cerveses artesanes amb diferents propostes gastronòmiques i música en directe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button