CulturaNotícies

Suite Toc, el llibre de Bel Olid i l’obra de teatre de Les Impuxibles a Lloret els dies 26 i 29 d’abril 

Bel Olid serà demà dimarts 26 d’abril a la llibreria Can Gallissà de Lloret presentant el llibre. I el divendres 29 d’abril es podrà veure Suite Toc núm. 6 al Teatre de Lloret.

La llibreria Can Gallissà de Lloret acull demà a la tarda (19.30h) la presentació del llibre de l’escriptora Bel Olid, Suite Toc, inspirat en l’obra de teatre de la companyia Les Impuxibles, Suite Toc n.6 que es podrà veure al teatre de Lloret el proper divendres 29 d’abril (20.30h). 

El llibre de Bel Olid és una exploració sobre el TOC a través de la realitat i la ficció, amb l’estil més punyent de l’escriptora. 

A la Clara Peya li van diagnosticar un trastorn obsessivocompulsiu (TOC) quan tenia vint-i-un anys. Tant ella com la seva germana Ariadna, però, sabien que el patiment mental desborda qualsevol diagnòstic. Per això, amb la seva companyia Les Impuxibles, van crear Suite TOC núm 6, un dels espectacles més revulsius i transgressors de l’escena teatral dels últims temps. Una obra que explora l’estigma i la dificultat de no emmalaltir en una societat malalta. 

A partir de la força de l’obra de Les Impuxibles i basant-se en desenes de testimonis de persones amb TOC, Bel Olid fa un pas més en la lluita contra el tabú de les malalties mentals, l’impacte dels diagnòstics i els seus efectes en la vida de les persones i el conjunt de la societat. Crítica, incisiva i valenta, Suite TOC és una obra híbrida de realitat i ficció que enderroca fronteres i eixampla mirades. Combinant fragments de teatre, entrevistes i relats breus inèdits, aquest llibre ens parla d’art i bogeria, normalitat i excepcionalitat, de la felicitat, de la vergonya i la compassió, i, per damunt de tot, de l’amor per la vida. 

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha posat en relleu que s’hagin unit el teatre municipal i la iniciativa privada que prové en aquest cas de la llibreria Gallissà i apostar per un projecte cultural comú que té dues branques: el llibre i l’obra de teatre.

Montserrat Sala, des de la llibreria Gallissà, ha dit  es tracta d’una gran oportunitat d’unir propostes entre els diversos agents culturals del nostre poble, amb projectes i personatges d’alt nivell. A Llibreria Gallissà ens fa especial il·lusió formar part d’aquesta “contaminació” entre literatura i teatre per enriquir les nostres mirades.

Per la seva banda la directora del teatre de Lloret, Amaranta Gibert, ha recomanat l’espectacle per l’alta qualitat de la proposta artística i perquè aquest cap de setmana és la darrera oportunitat de poder-lo veure ja que s’acaba la gira. 

  • Suite Toc núm. 6 de Les Impuxibles, el divendres 29 d’abril al Teatre de Lloret.

Quins són els paràmetres que estableixen una societat sana? Aquesta és la pregunta que planteja Suite Toc núm. 6 de Les Impuxibles i que aquest divendres 29 d’abril (20.30h) es podrà veure al Teatre de Lloret. Un concert, un espectacle, un espai fronterer per donar llum a un tema silenciat en la nostra societat: la simptomatologia del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu). Una aproximació a la perifèria dels discursos oficials contra l’hegemonia de les mirades imperants. 

La presentació del llibre de Bel Olid serà a la Llibreria Can Gallissà de Lloret (Plaça París, 1) demà dimarts 26 d’abril a les 19.30h i està obert a tothom. La funció Suite Toc núm.6 s’ha programat al Teatre de Lloret el proper divendres 29 d’abril (20.30h) i les entrades es poden comprar al web www.teatredelloret.cat o bé al Puntet o al Museu del Mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button