El PobleNotícies

SOS Lloret amenaça amb denunciar l’Ajuntament per “omissió d’accions”

Exigir l’obertura «immediata» del camí de ronda de Can Juncadella: aquest es el missatge clar de SOS LLORET que han llançat aquest dissabte 1 de juny.

Al voltant d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Lloret de Mar convocades per la plataforma SOS Lloret per exigir al govern municipal l’obertura «immediata» del camí de ronda que passa per Can Juncadella. Des de l’entitat ecologista demanen que es prioritzin els interessos públics i amenacen amb emprendre accions legals si l’Ajuntament no actua.

L’objectiu de la manifestació era denunciar «la inacció de l’Ajuntament en fer complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reobrir el camí de ronda», segons van apuntar des de l’entitat.

Jordi Palaudelmas, portaveu de la plataforma SOS Lloret, va reclamar en declaracions a TV3 que l’Ajuntament «actuï d’ofici i faci el que ha de fer segons la sentència, que és reobrir el camí de ronda». «Si no ho fa en els pròxims mesos, ens reservem el dret de denunciar l’Ajuntament per omissió d’accions i, per tant, per no complir les seves responsabilitats», va advertir.

Aquesta no és la primera manifestació que es realitza per aquest tema. El passat mes de setembre de 2023, es va portar a terme una caminada popular per reivindicar la titularitat pública del camí de ronda, que durant anys ha estat tallat perquè passa per Can Juncadella, propietat de l’expresident del Kazakhstan.

«És paradoxal la situació perquè existeixen sis sentències que diuen que s’ha de recuperar l’ús públic d’aquest camí, que continua tancat. Les sentències no es compleixen i és el poble el que ha de reivindicar el camí», va assegurar en el seu moment Eduard de Ribot, advocat de SOS Costa Brava.

Els manifestants van reiterar la seva voluntat de continuar amb les protestes fins que el camí de ronda sigui reobert i es restableixi el seu ús públic, tal com estipulen les sentències judicials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button