EconomiaNotícies

S’obre la convocatòria d’ajuts directes de 4000€ per adaptar els habitatges de les persones majors de 65 anys

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori, ha obert la convocatòria per subvencionar les obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que facilitin i afavoreixin la mobilitat i l’autonomia de les persones grans. Els treballs inclouen els que es facin per assolir les condicions mínimes d’habitabilitat; per adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; i les que siguin per millorar l’accessibilitat, especialment en cuines i banys.

La dotació pressupostària d’aquesta convocatòria és d’1,6 milions d’euros i la previsió és que pugui afavorir 500 llars en les quals viu alguna persona gran. Les sol·licituds es poden presentar des del passat divendres, 14 d’abril, i fins al 30 de juny.

Les bases reguladores per accedir a aquesta convocatòria estableixen que hi tenen dret les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, i que tingui manca autonomia o mobilitat, o tingui un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual i permanent de la persona beneficiària i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona i a Terres de l’Ebre. Com és habitual, la convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona, ja que la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona tenen línies d’ajuts molt similars per al mateix col·lectiu de persones.

La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya. A més, cal complir els requisits econòmics marcats per la convocatòria de no superar 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), d’acord amb les taules que es publiquen en la convocatòria.

Mitjançant aquesta subvenció es pot pagar el 100% del cost de les obres, amb una quantia màxima de 4.000 euros per habitatge. El pressupost dels treballs no pot superar els 8.000 euros. Per fer el tràmit fes click 👉🏻aquí.

________________

Mi nombre es Toñi Ortiz, experta en fiscalidad, contabilidad y asesoría en general, desde mi columna en Lloret Gaceta voy haciendo un pequeño resumen de las noticias más relevantes para todos, de manera general y en el ámbito de economía muy especialmente. Por si desea alguna vez contactarme o hacerme cualquier pregunta relevante de lo que aquí publique, tenemos nuestro despacho Assorvi Consulting en Lloret de Mar, puedes llamar al 972 363 808 o si lo prefiere escríbanos y le aclararemos las dudas que tenga 👉🏻info@assorvi.com. Muchas gracias y hasta la próxima columna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button