EconomiaNotícies

Sánchez anuncia una rebaixa de l’IVA de la llum del 10 al 5% 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el decret anticrisi que el Consell de Ministres prorrogarà dissabte inclourà una rebaixa de l’IVA de la llum del 10 al 5%. “Protegirem les famílies del nostre país”, ha dit Sánchez aquest dimecres en la sessió de control al Congrés, i ha demanat a la resta de partits que “en lloc de queixar-se, donin suport al reial decret” quan arribi a la cambra baixa per ser convalidat.

Sánchez ha defensat, en resposta al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, les mesures que ha posat en marxa l’executiu espanyol “per esmorteir” els efectes de la inflació. Rufián ha avisat Sánchez que l’augment del cost de la vida “pot arrasar” amb el govern espanyol i “qualsevol iniciativa d’esquerres”.

“Ja n’hi ha prou de pedaços”, ha dit Rufián, que ha reclamat “impostos a les grans fortunes d’aquest país, a les grans empreses elèctriques i petrolieres” així com “redistribució real de la riquesa amb un sistema fiscal just”. “Facin el que van dir que farien o la situació actual els arrasarà”, ha insistit. Sánchez ha recordat que fa un any l’executiu espanyol ja va reduir l’IVA de la llum del 21 al 10% per l’escalada de preus i que ara aplicaran una rebaixa suplementària, fins al 5%. Justament una rebaixa de l’IVA de la llum és una de les mesures que reclamava el PP per afrontar la inflació. En aquest sentit, el president espanyol ha reclamat el suport dels grups parlamentaris al decret.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button