NotíciesSuccessos

Robatori de pel·lícula a Lloret de Mar: doble butró per arribar a l’objectiu

Aquest passat dilluns, els veïns del carrer de Narcís Fors, van començar el dia amb un bon ensurt quan van obrir els seus negocis. En aquesta cantonada del carrer es troba la Floristeria Vesc i el Bar el Rincón de Bela.

Tots dos establiments han estat víctimes d’un espectacular sistema d’intrusió molt elaborat. L’objectiu ha estat travessar les parets dels dos establiments (per comunicar-se entre ells) i arribar a les màquines escurabutxaques del bar i buidar-les. El primer forat d’accés es va fer des de la comunitat de l’escala del nº23, just a la cambra de màquines de l’ascensor de l’escala, just al costat de la floristeria, des d’on van trencar la paret i van accedir a la botiga de flors Vesc.

Per saber més detalls d’aquest robatori que va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns, hem parlat amb els propietaris dels dos negocis.

Natàlia Bertran (Floristeria Vesc):

“Els lladres van entrar a la sala de màquines de l’ascensor i van fer el forat que dona al lavabo de la meva botiga. Un cop a dins, van fer un altre forat en la paret de l’altra banda del magatzem de la botiga per poder fer un forat que els fes arribar al bar. Ho tenien tot mi•lemètricament estudiat”.

A banda de la destrossa de les dues parets, la Natàlia ens explica que van sostreure de la seva botiga: “He de dir que on van fer el primer forat, que era un lavabo que no faig servir, el tinc ple de capses i és com un magatzem. Van retirar totes les capses (sense destrosses), i van anar a prendre els diners de la meva caixa registradora on tenia mínims per canvi”.

Vídeo del dia després del robatori

La Natàlia fa constar que tot ho han fet molt ben calculat, perquè estava molt ben preparat i amb les distàncies calculades, amb tot el que han fet per entrar, a la floristeria van estar “de pas” l’interès principal eren les màquines del bar. A la seva botiga van ser molt curosos i en enretirar les capses del lavabo i magatzem, ho van deixar tot ordenat.

Remus Damian, propietari del Bar ·El Rincón de Bela:

Ens explica que va ser ell qui va avisar a la Natàlia del robatori, en arribar al seu negoci, cap a les 7 del matí. Per tant, ens confirma que tota la feina per fer els accessos i foradar les parets la van fer de nit, entre les 23 h que tanca el bar i les 7 del matí.

“El lunes a las 7.00H llegué para abrir el bar y vi que alguien había entrado. Llamé directamente a la policía y entramos juntos. El destrozo ocasionado ha sido la pared del baño y las máquinas tragaperras reventadas para llevarse el dinero de su interior. Se llevaron el cambio de la caja, y el bote. Además, dejaron las neveras abiertas porque buscaban algo en ellas, por si había dinero escondido, supongo. Se llevaron algunas botellas, pero poca cosa más. Les interesa prioritariamente el dinero de las tragaperras”.

Remus, ¿Sospecháis de alguien que rondara últimamente por el bar?

“No tengo sospechosos reconocidos, lo más sospechoso es que: unas semanas antes venían unas personas muy raras, no sé de qué país provienen, y al final acabamos echándolos del bar. Encontré varias veces a los hombres en el baño de señoras, se portaban mal, hacían muchas preguntas y además molestaban a los clientes. Se quedaban mucho tiempo jugando en las máquinas, a veces teníamos que echarlos para poder cerrar, y muchos clientes los conocían como personas conflictivas. Al final, durante esta última semana no vinieron más, salvo una mujer que no conocía, y venía durante mi turno de trabajo; vino dos veces, el jueves y el viernes, y uno de mis clientes me dijo que es una mujer que anda con este grupo, pero yo hasta esos días no la había visto nunca”.

El cas

De moment el cas està en mans de la policia i no hi ha detinguts. La Natàlia ens ha confirmat que tant els mossos com la policia han fet i continuen fent la seva feina d’investigació. Per part d’ella, per l’assegurança que té contractada podrà arreglar els forats, el que no li repararan és l’ensurt, el neguit i la inseguretat que sent. És el segon cop que li entren a robar, la primera vegada va ser a casa seva.

La Natàlia vol recalcar sobre el tema SEGURETAT: que pel que fa a les lleis, tan laxes que tenim vers els lladres i delinqüents, no podem sentir-nos segurs i amb prou protecció enlloc, i això provoca que no ens sentim segurs al carrer, als negocis o la nostra pròpia casa. Cal que les coses canviïn ja!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button