NotíciesSuccessos

Resum de les actuacions policials a Lloret al 2021, amb 16.801 serveis

Tal com fa públic l’Ajuntament de Lloret, avui 26 de gener del 2022, han presentat en un acte privat, les dades dels serveis fets al 2021 per la Policia Local de la Vila.

Aquestes dades suposen un increment del 2,6% respecte al 2019. Pel que fa a seguretat viària, la sinistralitat a l’avinguda de Blanes s’ha reduït el 53% amb la instal·lació dels sistemes de control de velocitat i semafòric.

El sotsinspector en cap de la Policia Local de Lloret, César Martínez, el sergent Joan Ignasi Garcia i el sergent Héctor Morcillo, acompanyats del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, i l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, han presentat aquest matí a la Comissaria de Lloret les dades en matèria de Seguretat Ciutadana relatives al 2021.

El sotsinspector en cap de la Policia Local ha explicat que “ha estat un any que hem hagut de ser més eficients, més eficaços amb menys recursos i en un context complex derivat de la situació de pandèmia”. En total s’han dut a terme 16.801 serveis, la qual cosa suposa un increment del 2,6% respecte al 2019, que varen ser 16.366. Pel que fa a la distribució per àmbits d’actuació, han estat principalment un 25,5% en matèria de Seguretat Ciutadana, un 21,2% de Policia Administrativa, un 17,7% de Policia de Trànsit, un 14,4% de Policia Assistencial, un 6,5% d’anomalies a la via pública, un 8,5% de dispositius planificats i un 3,9% d’emergències sanitàries.

(Acte d’avui 26 de gener 2022)

César Martínez ha remarcat l’esforç en la planificació preventiva amb una distribució de recursos policials en aquelles zones urbanes on hi ha una concentració més alta de persones i que són properes a atractius turístics com les platges, els carrers comercials o la zona d’oci nocturn. En aquest sentit, al nucli antic s’hi han  destinat un 30,2% (5.087) dels recursos policials; a Fenals-Santa Clotilde, un 17,9% (3.011); al Rieral-Can Sabata un 9% (1.527) i a Just Marlès, un 8,9% (1.496). Aquest 2021 també s’ha fet un esforç important en el patrullatge a les urbanitzacions, cosa que suposa un 11,5% en aquesta distribució dels recursos policials. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, ha recordat que “Lloret disposa d’unes quaranta urbanitzacions en un àmbit territorial gran i aquest 2021 s’han dut a terme 319 serveis planificats de patrullatge en urbanitzacions”, de la mateixa manera que ha destacat “l’augment en el patrullatge al nucli antic de la població, on s’han executat 1.557 serveis”.

En l’àmbit de Seguretat Ciutadana, hi ha hagut un descens en les actes aixecades relatives a incidències derivades de conflictes en establiments públics, conflictes a la via pública, furts o robatoris, i han augmentat les actes aixecades per  ocupacions en immobles o relacionades amb la violència masclista. El sergent Joan Ignasi Garcia ha explicat que “aquest 2021 ha estat marcat per moltes restriccions a causa de la covid i en concret pel toc de queda nocturn, i això es reflecteix en aquestes dades”. Pel que fa a les detencions, s’han incrementat en un 5% respecte a l’any 2019, malgrat haver-se reduït el nombre d’atestats penals en un 17%, dada que implica un augment en l’efectivitat de les actuacions policials dins de l’àmbit penal.

Les principals actes aixecades per infraccions administratives han estat, amb 1.067 actes, les derivades d’incompliments de l’Ordenança de Civisme i Convivència: 382 relatives a sorolls, 290 actes per comportaments incívics diversos, 186 actes per consumir alcohol a la via pública, 50 actes per fer les necessitats fisiològiques a la via pública i 8 per oferir actes sexuals. Altres infraccions administratives han estat reflectides en les 705 actes per consumir estupefaents a la via pública, en les 154 per incomplir la llei d’accessibilitat o 154 actes per infraccions de l’Ordenança d’animals, entre d’altres.

Aquest 2021 també s’ha produït un descens en les actes aixecades per incompliment de la normativa d’emergència sanitària, concretament ha baixat un 37,1% respecte al 2021 amb 2.172 actes aixecades. Jordi Sais “ha agraït l’alt compliment i compromís mostrat per la ciutadania després de gairebé dos anys de pandèmia”.

En l’àmbit de Seguretat Ciutadana també s’ha destacat la tasca preventiva amb dispositius planificats durant tot l’any que han permès augmentar en més del 60% les infraccions derivades de la conducció sota els efectes d’estupefaents. També s’han retirat un 52% més de vehicles abandonats a la via pública, 305, respecte als 296 del 2020.

Respecte a l’accidentalitat total de la població, hi ha hagut 99 ferits lleus, 5 de greus; el 2020 hi va haver 76 ferits lleus, 10 de greus i 1 mort. El sergent Héctor Morcillo ha destacat “el descens, en un 53% de la sinistralitat de l’avinguda de Blanes, una de les principals vies que creuen el municipi”. En aquest tram urbà es va instal·lar un radar per regular la velocitat degut a l’alta velocitat amb la qual hi circulaven molts vehicles. El sotsinspector ha explicat que “des de la instal·lació del radar s’ha sancionat un 0,4% de vehicles que han circulat pel tram on està ubicat per incompliment de limitació de velocitat” i ha recordat que “els estudis viaris mostren que un atropellament a més de 50 kilòmetres per hora de velocitat redueix ostensiblement la possibilitat de sobreviure a un accident”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha tancat la presentació destacant que: “Veníem ja d’un any dur degut a la pandèmia per les noves tasques que la Policia Local va haver d’assumir, com el compliment de la llei d’emergència de la covid-19, i aquest 2021 també ha estat un any complicat en el qual la Generalitat de Catalunya va imposar un toc de queda que la nostra Policia Local va haver de fer complir a l’estiu amb la complexitat que això comporta en una destinació turística com Lloret”. I també hi ha afegit que“malgrat tot, la Policia Local ha continuat abocant esforços en millores com són aquest increment del patrullatge a les urbanitzacions així com més presencia policial en patrullatges a peu al nucli antic, en la seguretat viària i en l’atenció a les víctimes de violència masclista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button