El PobleNotícies

Qui ha instal·lat a les entrades de Lloret la campanya: Pobre. Odiado. Marginado?

L’ACdP (Associació Catòlica de Propagandistes) ha instal·lat 2 marquesines a Lloret de Mar i a més de 80 ciutats per segons el seu comunicat “convidar tothom a acollir Jesucrist aquest Nadal, que segueix naixent pobre, odiat i marginat” seguit d’una felicitació de FELIZ NAVIDAD.

Els cartells van acompanyats (codis QR) de quatre testimonis d’acollida: des d’una mare que accepta la malaltia greu de la seva filla fins a un noi a qui li van salvar la vida abans de néixer. Els cartells es situen a dos de mes tres principals entrades a la població: Avinguda de Blanes i Avinguda de Tossa.

“Pobre. Odiat. Marginat. Ha tornat a néixer”. És el missatge que protagonitza la nova campanya de Nadal de l’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), desplegada a marquesines de Lloret de Mar i més de 80 ciutats a Espanya. Així, l’ACdP convida a acollir Jesucrist aquest Nadal, seguint les seves paraules a l’Evangeli: “Cada cop que ho vau fer amb un d’aquests, els meus germans més petits, amb mi ho vau fer” (Mt 25, 31-46). 

La campanya, present també a grans ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla, rememora com va néixer Jesús: a un estable de Betlem, perseguit pels soldats d’Herodes. L’ACdP recorda així que acollir el Fill de Déu és també acollir els més vulnerables -ja sigui el nen a qui volen assassinar abans de néixer o la persona sense llar que truca a la porta- i llença un desafiament: “Et segueix donant el mateix?”.

Quatre testimonis d’acollida 

Per combatre la indiferència amb esperança, els cartells als carrers van acompanyats -a través de codis QR- de quatre testimonis d’acollida. Són quatre histories reals de persones ordinàries que han obert la seva vida al pròxim, acollint-lo com a altre Crist, i posant en pràctica el mandat evangèlic. Destaca el relat de Lilian Reyes i la seva filla, que va patir una infecció molt greu quan era petita que la va privar de la capacitat de caminar, parlar o menjar. “Li vaig dir a Déu que si ella es quedava amb mi tindria cura d’ella amb tot l’amor del món”, explica en el vídeo:


També es presenta el testimoni de José Carlos Martínez, a qui li van salvar la vida abans de néixer. La seva mare anava a avortar, però el doctor Jesús Poveda la va convèncer per seguir endavant, i no ha deixar de ser al seu costat des d’aleshores:


També es presenta el testimoni de José Carlos Martínez, a qui li van salvar la vida abans de néixer. La seva mare anava a avortar, però el doctor Jesús Poveda la va convèncer per seguir endavant, i no ha deixar de ser al seu costat des d’aleshores: 

La tercera història és la de dos germans d’acollida, Àngel y Mamadou: el primer fou adoptat per la seva mare amb dos mesos i el segon, acollit a aquesta família amb 17 anys. Per últim, el profesor Jordi Cabanes aprofondeix en el sentit de l’acollida. Cabanes té vuit fills -sis biològics i dos acollits-, i comparteix la seva vida amb vuit famílies més a un poblet de Catalunya, rebent a tot aquell que ho necessita. 

Tres anys felicitant el Nadal als carrers 

Amb aquesta campanya, l’ACdP consolida la iniciativa de felicitar el Nadal als carrers: ja és el tercer any que instal·la marquesines per recordar el sentit autèntic d’aquestes festes. El desembre de 2020 ho va fer en forma de pregunta –“Saps quin és el bulo més repetit als últims 2.000 anys? Déu no existeix”-, i el 2021 va publicar un anti-anunci nadalenc per transmetre un missatge provocador: “Només un naixement ha canviat el curs de la història. I no és el teu”. 

Aquestes acciones nadalenques responen al carisma propi de l’associació, que busca fomentar la presencia catòlica a l’espai públic. L’ACdP ha llençat diverses campanyes en aquesta línia els darrers mesos: entre d’altres, l’acció de Cancelados en defensa de qui prega davant els abortoris, el crit de “Visca els pares!” o -fa només unes setmanes- el record als màrtirs espanyols del segle XX que van morir perdonant els seus botxins.  

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Sobre l’Associació Catòlica de Propagandistes 

L’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) és una agrupació de fidels laics units en la seva vocació d’evangelitzar la vida pública. Des de la seva creació en 1909, els membres de l’ACdP participen activament en la societat, treballant per fer present en tots els àmbits el missatge de Jesucrist i de l’Església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button