El PobleNotícies

Borrasca Gerard: Protecció Civil alerta de fort vent i onades que superaran els 2,5 metres a Lloret de Mar

Protecció Civil ha posat en alerta aquest diumenge al vespre el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) arran de la previsió de fortes ratxes de vent des d’aquest dilluns fins dimarts, que pot afectar la major part de Catalunya.

La setena borrasca de la temporada, anomenada Gérard, s’avança a la borrasca Fien i afectarà aquest dilluns Espanya amb vent, fort onatge, nevades i pluges. Aquests fenòmens posaran en risc unes 40 províncies de tot el país, on Girona és dins d’aquestes afectacions segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia.

Els fenòmens costaners han obligat a imposar avisos per risc important a Girona, on la seva costa inclosa la població de Lloret de Mar estarà en risc per onades de fins a 2,5 metres.

Les comarques on s’hi preveu més intensitat són el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Moianès, el Bages, el Baix Llobregat, el Garraf, la Selva, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Penedès. De fet, Protecció Civil ja havia emès diverses prealertes davant l’arribada d’una potent borrasca hivernal que anirà acompanyada de fortes ratxes de vent arreu de Catalunya, neu que pot baixar fins als 600 metres al Pirineu i temporal de mar, amb onades de 2,5 metres a tot el litoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha assenyalat que el canvi de temps s’iniciarà la propera mitjanit i que durant aquest dilluns i dimarts les ratxes de vent podran superar els 70 km/h i apropar-se als 100 km/h a gran part del territori. Pel que fa a la nevada, afectarà principalment el Pirineu i Prepirineu Occidental amb acumulacions a partir dels 700 metres.

Pel que fa a la situació de mala mar, alerta que l’episodi ja s’inicia aquesta tarda de diumenge, però serà dimarts quan el fenomen sigui més intens. Hi haurà mar de fons de component sud, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa), a pràcticament tot el litoral de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button