ActivitatsNotícies

💜 Programa especial entorn al 8-M: Dia de les Dones

El Dia Internacional de les Dones o Dia de les Dones Treballadores està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia que commemora la lluita de les dones per formar part de l’àmbit laboral. Incloent la independència econòmica i social. Alhora es reivindica el feminisme i es denuncien les diverses formes de masclisme i micromasclismes.

En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Com ja és habitual, Lloret de Mar es bolca amb aquesta data assenyalada i organitza diverses accions al voltant del 8-M. Tot seguit compartim les activitats que des de l’ajuntament presenten:

Programa especial 8-M a Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button