NotíciesTurisme

Primera jornada del Kid’s Innovation Days a Lloret:“Les famílies catalanes formades per millennials aposten per un consum ètic”

• És una de les conclusions de l’estudi de tendències sobre famílies impulsat per Kid’s Cluster i presentat al “Kid’s Innovation Days” que es celebra a Lloret de Mar els dies 23 i 24 de novembre.

Kid’s cluster, entitat formada per 80 empreses dedicades al sector infantil i familiar, ha donat aquesta tarda el tret de sortida al “Kid’s Innovation Day”, una de les principals trobades d ́aquest segment d’activitat empresarial en la que enguany s’han inscrit prop de 200 professionals del sector i que es celebra avui i demà a l’hotel L’Azure de Lloret de Mar. Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració i suport de Lloret Turisme. Per a l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “Acollir aquest esdeveniment referent en el sector infantil i familiar és una consolidació de l’aposta publicoprivada de Lloret de Mar en els últims anys pel turisme familiar”.

En el marc d’aquesta cinquena edició del Kid’s Innovation Days aquesta tarda s’han publicat els resultats d’un estudi de tendències sobre les famílies millennials impulsat per Kid’s Cluster.
Una de les principals conclusions de l ́estudi ha estat constatar que les empreses han hagut d’adaptar els seus productes i serveis a les noves pautes de consum dels actuals pares i mares (que pertanyen a l’anomenada generació millennial) i que demanden a les empreses que comparteixin els seus valors sobre sostenibilitat, igualtat social i justícia. Segons dades de l’INE, els millennials -que actualment tenen entre 26 i 41 anys- tenen un 1,2 fills de mitjana.

Exemple d’aquesta adaptació son productes de cosmètica inclusius, bressols intel·ligents, joguines reciclables, ecocotxes de bebès, plataformes que permeten la connexió amb altres pares i mares o serveis pensats per facilitar la relació entre els avis i els nets.

Els trentanyers son persones hiperconectades i que formen famílies diverses. També son pares i mares que volen propostes educatives híbrides i personalitzades; experiències d ́oci de valor i productes intel·ligents que els hi facilitin la vida i els ajudin a conciliar.

“Els nous pares i mares transfereixen els hàbits de consum de la seva generació a les decisions de compra per les seves famílies d’una forma més horitzontal: es prioritza molt més la qualitat abans que el preu; valor del disseny, reduir el malbaratament i prioritzar la compra de productes que provenen de l ́economia col·laborativa i circular” afirma Anna López, directora de KID’S CLUSTER.

L’estudi, elaborat per experts, posa de manifest que les famílies millennial son famílies compostes i ampliades, en la que conviuen infants provinents de diferents nuclis familiars i edat diverses, on hi ha una forta presencia també dels avis.

La diversitat és un altre element important, motiu pel qual busquen empreses que tinguin la capacitat de comunicar inclusivament i propostes d’oci de valor per compartir on no hi hagi diferencies entre l’oci per adults i les propostes per al públic infantil. “El repte per les empreses és escoltar a aquesta generació i ser capaços de generar productes i serveis que responguin a la seva forma de pensar”, afirma López.

Els millennials demanen, segons l’estudi, que els seus fills puguin fer ús de la tecnologia però també reclamen solucions que s ́adaptin a la seva edat, segures i que permetin el desenvolupament del joc híbrid entre tecnologia i mon real. En aquest sentit, molts adults volen seguint consumint categories i marques tradicionalment infantils amb les que ja tenen una connexió emocional, però modernitzades.

També donen molt de valor a la personalització i al reciclatge. Aquestes pautes de consum tenen especial relleu davant de la propera campanya de Nadal ja que les joguines concentren el 70% de la seva facturació durant aquesta època.

Per un altra banda, la generació actual de famílies busquen connectar-se entre si, per compatir informació i ajudar-se mútuament, motiu pel qual donen molta importància a plataformes i eines que ho facin possible. També, com a natius digitals, practiquen experiències de compra omnicanal i demanen a les empreses transparència i agilitat en les seves transaccions.

Sobre KID’ S CLUSTER i KID’S INNOVATION FEST
KID’S CLUSTER és un ecosistema innovador de més de 80 empreses i entitats orientades al sector infantil i familiar, que ofereix un espai comú on col·laborar per a impulsar la competitivitat a través de la innovació i la intel·ligència col·lectiva. Amb més de 10 anys de trajectòria, el clúster compta amb associats de referència en el seus sectors d ́activitat (editorial, joguines, alimentació, roba, aprenentatge, oci, etc).

A Catalunya, son més de 400 empreses les dedicades directa o indirectament al sector infantil i familiar amb una facturació agregada de 3.500 milions d ́euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button