Preocupació al Rieral de Lloret per la presència creixent de rates i serps als carrers
- Durant l’última setmana, diversos veïns dels barris del Rieral i el Molí han alçat la veu davant la presència contínua de rates i serps en diferents carrers i zones habitualment transitades.
“Cada nit, més d’una desena de rates al costat dels contenidors”
Un resident de l’avinguda del Rieral assegura que cada vegada que baixa a llençar les escombraries, es troba amb un veritable espectacle de rosegadors: “Mai havíem vist tanta presència com ara”. Una altra veïna, que passeja sovint pel carrer Josep Pla i Casadevall, comenta que les rates ja es creuen a totes hores.
El malestar ha arribat també a les famílies amb infants, ja que aquesta setmana s’han observat rates als patis dels centres educatius de la zona. Molts veïns assenyalen com a possible causa la vegetació i aigua estancada que s’està acumulant a la riera.
Risc de plaga: “Això ja no és normal”
A banda dels rosegadors, la preocupació augmenta per l’aparició cada vegada més freqüent de serps (de la família de les colobres), que segons els testimonis, sorgeixen directament de la riera que travessa ambdós barris. “No és la primera vegada, però ara les veiem molt més sovint”, comenten.
Renaturalització en marxa… però a quin preu?
Fa aproximadament un mes, l’Ajuntament de Lloret de Mar va fer públic un projecte sobre la Riera amb un lema “Adéu al formigó”, amb el qual es pretén renaturalitzar la riera i transformar-la en un pulmó verd, accessible i sostenible. Segons el comunicat oficial:
L’Ajuntament de Lloret de Mar fa un pas ferm cap a la renaturalització de la riera, amb l’objectiu de recuperar aquest espai com un entorn més verd, accessible i sostenible. El projecte vol allunyar-se de la imatge de canal de formigó per convertir la riera en un lloc on els veïns i veïnes puguin passejar, gaudir de la natura i reconnectar amb el paisatge local.

Per fer-ho realitat, el consistori ha encarregat un estudi al Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la Universitat de Vic – UCC i a l’empresa Naturalea, especialitzada en bioenginyeria del paisatge. Ambdós han participat en projectes similars com el del riu Onyar a Girona i el riu Meder a Vic.
L’estudi segons l’ajuntament “ha detectat que a la riera hi creixen plantes com l’api silvestre i els créixens, indicadors d’aigües netes i en moviment. També s’hi observen mosquits d’eixam que no piquen, un detall que sovint genera confusió. Cap al final de la primavera es farà una neteja selectiva, traient la vegetació seca com cada any, però aquesta vegada amb un enfocament més natural” manifesten des del consistori.
La presencia de ratas en Lloret es intolerable, y no solo en el Moli o en Rieral, en el Padeo tambien. Hay que tomar medidas urgentes! Y mas encimea los serpientes…
Que esperamos del estado en el que esta la Riera? Nunca jamas habia estado tan dejada, llena de plantas, agua estancada, suciedad…y tenemos que aguantar que nos quieran vender que tiene que ser el pulmón de lloret. Solo digo una cosa, como haya una riada, qua a veces a llegado a coger 2-3 metros de altura, todas esas toneladas de hierba bajara y puede llegar a taponar las salida de agua…luego nos lamentaremos. Amen de la proliferación que ya tenemos los vecinos del rieral de mosquitos, bichos y demas…francamente, a nivel de limpieza, lloret deja mucho que desear…
Quan vingui una torrentada d’estiu, tindrem que tancar la platja per contaminació i fora banderes blaves
Primero que acaben con las ratas de 2 patas que de eses tenemos más aún