EsportsNotícies

“Negoci deixat i deficitari”: Punt de mira sobre la Piscina Municipal de Lloret

“ENTRENAR ÉS UN INFERN”: amb aquestes paraules comencen aquesta entrevista alguns dels usuaris de la Piscina Municipal de Lloret de Mar.

Alguns usuaris i socis de la piscina municipal de Lloret es queixen d’haver de fer classes de bicicleta de sala (Spinning), amb les bicicletes a l’exterior, amb unes temperatures de més de 38ºC a l’estiu i uns 6ºC a l’hivern. Recordarem que les bicicletes es van traslladar a l’exterior amb motiu de la pandèmia. Un cop normalitzada la situació, les bicicletes encara no han tornat a l’interior del complex municipal tot i haver estat sol·licitat per desenes de socis.

“La temperatura de l’estiu és insuportable” puntúen, però cal tenir en compte, que a l’hivern també han estat fora, i a l’hivern, els usuaris han fet els entrenaments amb guants, gorro i anorac fins que en anar escalfant amb l’exercici poden anar traient-se algunes peces de roba.

Comprovar aquesta situació és tan fàcil com apropar-nos al recinte i observa que les bicicletes segueixen a la intempèrie. Segons testimonis de persones que s’han posat en contacte amb la redacció de Lloret Gaceta, s’han fet escrits en diverses ocasions, al director, i no s’ha fet res al respecte. També ens fan constar que l’antiga regidora d’esports va fer entrar les bicicletes a la sala, però les van tornar a treure fora.

Els afectats comenten que no és normal haver de fer la pràctica d’aquest esport en aquestes condicions. A banda d’aquesta protesta també comenten que volen fer saber que les condicions higièniques del recinte podrien millorar, sobretot quan acaben de passar per vestuaris grups que venen a nadar. Pel que sembla no hi ha un servei que es dediqui a vigilar les condicions de les instal·lacions; el terra dels vestuaris en moltes ocasions està ple d’aigua i és un perill caminar, i més encara assecar-se amb l’assecador, pel perill d’enrampar-se.

“L’altre dia una senyora va caure desmaiada de la calor. A una altra persona se li va desmuntar un pedal i es va fer mal al genoll. Realment és “delicat” fer bicicleta en aquestes condicions. Pel que fa als banys, no hi ha casi mai paper higiènic a cap WC, ni al d’homes ni al de dones. Les màquines no es netegen. Les dutxes, ja ni us ho explico, perquè no es poden fer fotos dintre. Denunciem aquesta deixadesa i brutícia d’aquest centre municipal d’esports; cada usuari paguem 45€”

Socis Piscina Municipal

“Negoci” deficitari

Un “negoci” municipal que creix en usuaris però no en empleats fan preveure que el deute que va agafar l’ajuntament en municipalitzar l’equipació esportiva s’aniria escurçant. Però la gestió de l’antic equip de govern no va posar el focus a aquestes instal·lacions i no van aconseguir revertir la situació. Actualment el nou equip de govern té un llarg camí sobre la gestió d’aquestes instal·lacions que ingressen milers d’euros mensuals amb les quotes dels socis, que encara que van a la caixa central de l’ajuntament necessita partida per destinar-la sobre les mateixes instal·lacions.

Ja per terminar, recordem que el sobrecost de les obres de construcció de la piscina olímpica coberta de Lloret, la gestió de la qual va assumir posteriorment el consistori, 1,67 milions segons la unió temporal d’empreses (UTE) constructores –OHL i Àrids Vilanna– l’ha d’assumir el municipi, tot descomptant únicament els 94.499 euros en concepte d’electricitat i gas que s’havien consumit a la instal·lació abans de la recepció de l’obra. Aproximadament, doncs, 1,58 milions, que és el que es va dictaminar en la sentència del jutjat del contenciós número 2 de Girona el passat 2022, arran d’un primer recurs del 2013 presentat per l’UTE i ampliat posteriorment. Actualment a l’espera del recurs d’apel·lació que va fer l’antic govern de Lloret davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJC).

10 Comentaris

 1. No debemos olvidar que con el deporte al aire libre ponen la música a toda pastilla y los vecinos tenemos que estar sufriendo un ruido molesto todo el día, que además incumple el mismo consistorio su normativa de ruidos/decibelios…

  1. Las clases duran 45min una vez al día o puede ser dos veces al día pero no mas. Podrían ser tus vecinos los que escuchas porque el sitio donde tienen las bicis tampoco la música se escucha a tope a parte si estás justo arriba de donde tiene lugar 😅

   1. Alice no eres consciente de que hay hasta cinco clases exteriores de ciclyng, yo he llegado a oir la música desde la rotonda de la gasolinera… de verdad… Hacer deporte no es irse after hours

 2. A parte de todo lo nombrado, en el interior del gimnasio hace muchísima calor. El aire acondicionado está a mínimos y los usuarios pueden tener cualquier tipo de reacción nefasta ante estas temperaturas.
  Yo, personalmente, he dejado de ir porque el entreno se hacía insoportable.
  Además, han habido varias quejas por parte de los clientes y no han hecho nada para solucionar el tema.
  Considero que se debe tener cuidado ante estas situaciones porque a esas temperaturas cualquier persona puede tener un golpe de calor o desmayo.
  Una vergüenza con la cantidad de dinero que pagamos al mes.

 3. El manteniment de les instalacions es de pena, tot vestuaris , dutxes etc,
  La separació dels carrils de la piscina esta trecats i causen talls als braços

 4. COM ES POSIBLE QUE SEGUEIXI AL CARREC D’AQUEST EQUIPAMENT UN DIRECTOR QUE VIU DE LES COMISIÓNS DE LLOGAR LA PISCINA I DE ESCORÇAR DESPESES

  US QUEDEU MOLT CURTS EN LES VOSTRES QUIEXES, AL HIVERN LA TEMPERATURA EXTERIOR ARRIBA A “SOTA CERO iiiii ”

  ELS FONGS CREIXENT A PILONS FIXEU-VOS A LES CANRONADES DE LA PISCINA…. O PITJOR A LES DUTXES, AQUET GIMNÀS ELS USUARIS NO TENIM CAP DRET, QUALSEVOL ALTRE CEM ANOMENAT DE SEGONA, TE MÉS I MILLOR SERVEIS PER ELS SEUS SOCIS

 5. El director és el culpable tot, està molt mal gestionada la piscina. Quan la lloga als grups esportius a l, hivern :és impossible nedar-hi: no pensa q hi ha usuaris q anem a nedar, li és ben igual tot i les queixes nostres ens deixa sense poder nedar doncs lloga quasi tots els carrils, i cada hivern es repeteix la mateixa història, només hi ha piscina pels grups esportius, a més quan hi han aquests grups els vestidors fan fàstic doncs som el doble o triple de gent i segueixen netejant com si fóssim menys.
  La veritat és q aquest sr. director fa molt malament la seva feina.

 6. A la piscina municipal ja han fet alguna actuacio degut a les queixes que s’han escrit a LloretGaceta: Han canviat les bicicletes de lloc, ara les han baixat a la sala interior amb aire condicionat , pero les classes de gimnas que coincideixen amb les classes de bicicleta les han posat a la sala que hi ha a dalt i allà l’aire condicionat no funciona, NO FUNCIONAT MAI i aquesta sala es refreda amb “pinguinos” que expulsen l’aire calent a la mateixa sala. Resumint, que si abans hi havia gent que es marejava ara n’hi haura mes perque en un espai mes petit hi haura la mateixa gent. Quan a les classes hi va mes gent de la que hi pot anar, ningu diu res i qui arriba massa tard, ha de marxar perque no hi ha ni material ni lloc, tot i tenir la reserva feta correctament.

  Tampoc s’ha dit que els cursets de natacio que es fan ara a l’estiu, els petitss accedeixen a les dutxes amb les seves mares i pares i molts d’aquests van amb sabata de carrer a la mateixa dutxa dels adults, pero ningu ho controla i encara fa que s’embruti mes el terra.

  De les dutxes i el vestidor en general ja s’ha dit que esta molt i molt brut, les reixes del terra estan negres de porqueria i a la zona de la piscina sempre fa pudor; alguns nens es fan pipi a la mateixa dutxa i l’olor arriba fins a la piscina mateix. amb això vull dir que hi ha massa gent que es molt bruta i que no respecta la instalacio pero no hi ha ningu de la piscina que ho controli ni que hi posi solucio.

  Ara la zona de la piscina ara per nadar esta practicament buida, pero al setembre, quan comencin els cursets dels nens i la gent gran, el club natacio, els cursos de socorristes, els cursos de les escoles i a part d’altres grups que tambe hi tenen dret, l’espai pel soci es veu reduit en 3 o 4 carrers de 25 metres i quan hi ha els guiris, ja s’ha dit que aleshores no hi ha espai pel soci.

 7. Lo que se ha dicho de hacer cycling a fuera con abrigo y guantes no es cierto, según el director, las clientas han pedido, hacer las clases a fuera, las trabajadoras de limpieza osea una por toda la instalación, solo pueden hacer lo justo ya que no les dan más horas o más trabajadoras, ni productos, ya que se tienen que rebajar muchas veces por falta de material, quien lo decide eso yo no se… Supuestamente no hay presupuesto para todo mantenimiento maquinas, limpieza… Monitores… Se tiene que implicar en su trabajo el director, sino que lo coja otra persona que le guste y se inplique

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button