NotíciesSuccessos

Petició desesperada del pare d’en Craig Mallon, l’escocès assassinat a Lloret de Mar ja fa 12 anys

Craig Mallon, de 26 anys, va morir a causa d’un cop de puny letal al carrer Josep de Togores a Lloret de Mar cap a les 6:20 del matí del dissabte 19 de maig de 2012, després que un grup d’homes l’ataqués durant el comiat de solter del seu germà.

El pare, Ian, diu que ha estat turmentat pel fet que l’assassí del seu fill ha viscut una vida normal durant els darrers 12 anys, mentre ell feia una crida perquè testimonis clau es presentin.

Ian, de Coatbridge, va dir: “El nostre dolor familiar s’agreuja pel fet que hi ha gent que té informació sobre el que va passar. Hi ha persones amb informació que potser no consideren rellevant i hi ha gent que sap qui va matar en Craig”. “L’assassí del meu fill encara està vivint una vida normal després de 12 anys. Ara pot ser que tinguin la seva pròpia família”. “Si us plau, reflexioneu sobre la vostra consciència. Si tu o algú que coneixes té informació vital, si us plau, presenta’t perquè puguem obtenir respostes i justícia per a la nostra família.”

Crida pública

Un equip d’investigació especialitzat, dirigit per l’exdetectiu de la policia de Strathclyde David Swindle, va descobrir les identitats dels que es creu que van assassinar en Craig. Ha estat ajudant la família durant diversos anys i va fundar Victims Abroad. L’equip creu que coneix les identitats dels assassins, i que van fugir d’Espanya el dia després d’atacar en Craig, però necessiten més informació que pugui portar a condemnes.

David Swindle va dir: “Això ha estat increïblement frustrant per a la família i els amics d’en Craig, que mereixen veure els responsables retre comptes. Sabem que una dona de parla anglesa va trucar als serveis d’emergència espanyols el matí següent i va parlar sobre un home alt i altres implicats en una baralla.

“La descripció de l’home alt apareix en altres declaracions de testimonis. La informació d’aquesta dona és vital.”

Craig vivia a Austràlia però havia volat de tornada a Escòcia i va passar unes hores amb els seus pares abans d’anar a Lloret de Mar amb el comiat de solter. Tanmateix, només set hores després d’aterrar a Lloret, cap a les 6:20 del matí, en Craig va ser atacat fora d’una discoteca.

Anteriorment, en Ian havia revelat que havia patit dos atacs de cor, un ictus i havia de sotmetre’s a una cirurgia de columna. Diu que el trauma de no tenir cap tancament del cas l’està matant. La seva dona, Antoinette, va morir el 2018 sense haver vist justícia per al seu fill.

En aquell moment, va dir: “Ella va renunciar a la seva lluita contra el càncer el dia que vam perdre el nostre fill. Haver d’identificar el seu cos va ser horrible. Ens va deixar devastats i és una cosa de la qual mai no et recuperes del tot. “Vaig cuidar l’Antoinette durant mesos i tots dos estàvem decidits a veure les persones responsables de la seva mort atrapades. Saber que la meva dona va morir sense cap resposta m’ha deixat destrossat.”

Aquesta crida és el primer missatge d’una sèrie que en Ian Mallon, el pare d’en Craig Mallon, emet en vídeo a les xarxes socials. Juntament amb els representants de Victims Abroad, associació que ajuda familiars de víctimes de crims, han optat per fer aquesta nova crida pública apel·lant a la col·laboració ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button