NotíciesTurisme

Per què no viatja el prestigiós turista de l’Orient Mitjà a Lloret?

El turista d’Orient Mitjà, destacant els països que el formen com Kuwait, Baréin, Catar, Arabia Saudí, Yemen, Omàn i Emiratos Árabes Unidos, son un tipus de turista estratègic per Catalunya ja que no és estacional i té un alt nivell de despesa, busquem un turisme de qualitat que se sent atret per la oferta catalana i valora molt la cultura i els costums de casa nostra.

Per Lloret sería una gran ajuda que aquest tipus de client s’instal·lés als allotjaments del municipi i consumís als comerços, però diversos factors fan que Lloret sigui un gran desconegut per a ells, i aquí no parlem de la mala fama que pugui tenir la població de ser un turisme de beure i ballar, perquè Lloret és molt més i té potencial per acullir a tot tipus de client, pero un rentat de cara sería necessari. 

Quins factors són llavors? En destaquem 2, per una banda, és clarament el que hem anomenat anteriorment, i el deteriorament de la vila deixa molt que desitjar, la manca de comerços de qualitat i en definitiva, un rentat de cara general. 

I d’altra banda, el factor més perjudicial, la manca de promoció de la destinació (Lloret)  i aquí entra en joc la “mala praxi” per part del govern català i el seu departament de turisme, en no incloure Lloret en el seu Grand Tour de Catalunya.

Aquest Tour creat per turisme, és la joia que ensenyen i promocionen a totes les fires on acudeixen a presentar Catalunya, on sembla que Lloret no en forma part.  Per a més info i conèixer el Grand Tour de Catalunya a fons, clickeu aquest 👉🏻enllaç

Compartim a continuació la nota de premsa que ens fan arribar des del Govern català i la seva assistència a l’Expo de Dubai, on han anat a captar possibles turistes de l’Orient Mitjà per Catalunya, on Lloret no hi era.

Una delegació catalana encapçalada per la directora general de Turisme del Departament d’Empresa i Treball, Marta Domènech i Tomàs,  juntament amb representants de Turisme de Barcelona, es van desplaçar la setmana pasada a l’Expo de Dubai per tal de consolidar Catalunya com a destinació de turisme. Durant la seva estada, Domènech va mantenir diverses trobades amb representants turístics de l’Orient Mitjà per posicionar la destinació catalana en aquest mercat i fomentar les connexions aèries. A més, també va participar en la presentació que es va fer sobre Catalunya davant el sector emissor dels Emirats Àrabs.

Malgrat la pandèmia, el turisme dels Emirats Àrabs no ha deixat de visitar Catalunya, tot  i que les xifres s’han reduït respecte l’any 2019.  Les accions que s’han realitzat des de Turisme de la Generalitat de Catalunya per posicionar Catalunya com una destinació segura i d’experiències singulars han ajudat a mantenir aquest flux de moviment, així com el fet que les dues companyies aèries que tenen connexió directe Dubai-Barcelona, Emirates i Etihad Airways, han estat operant durant aquests dos últims anys.

Per Domènech “aquest tipus de turisme és estratègic per Catalunya ja que no és estacional i té un alt nivell de despesa”. “Busquem un turisme de qualitat que se senti atret per la nostra oferta i valori la cultura i els costums de casa nostra”, explica la directora general. “Catalunya té grans atractius d’interès, com ara una rica oferta gastronòmica, monuments, paisatges i pobles amb encant que es poden conèixer i visitar a través del Grand Tour de Catalunya, a més d’esdeveniments esportius d’alt nivell i moltes activitats per fer en família”.

Amb la mirada posada en aquest mercat, s’han programat diverses accions de promoció durant aquest 2022. Les més immediates tindran lloc durant aquest març. On durant aquests dies hi ha programades presentacions sobre l’oferta catalana davant agències de viatges especialitzades, empresaris i mitjans de comunicació. D’altra banda, durant el mes de març, l’ACT es tornarà a desplaçar a l’Orient Mitjà, concretament a l’Aràbia Saudita, per realitzar també una missió comercial a les ciutats de Riyadh i Jeddah amb l’objectiu de presentar la destinació, reforçar contactes realitzats anteriorment i promoure relacions bilaterals.

Tot i que aquest turista no ha deixat de venir a Catalunya, la pandèmia ha provocat que el nombre de visitants s’hagi reduït considerablement respecte l’any 2019. Així, Catalunya ha passat de rebre 124.330 passatgers de l’Orient Mitjà l’any 2019 a rebre’n 36.487 el 2021. Els visitants procedents dels Emirats Àrabs sempre han estat els més nombrosos (68.094 el 2019 i 24.428 el 2021), seguits dels procedents d’Aràbia Saudita ( 28.000 el 2019 i 5.443 el 2021) i Qatar (14.733 el 2019 i 3.764 el 2021).

Mercat estratègic per a Catalunya

Durant els últims anys a l’Orient Mitjà s’han realitzat accions de promoció en diverses fires, actes i workshops. Per exemple l’any passat, entre altres activitats, es va organitzar una presentació per mostrar Catalunya com una destinació segura i donar a conèixer el Grand Tour de Catalunya a les ciutats d’Abu Dhabi i Dubai, i es va participar en els webinars que es van promoure des de l’oficina de Tourspain d’Abu Dhabi. El 2020, abans de l’inici de la pandèmia va tenir lloc una missió comercial amb 11 empreses turístiques catalanes a les ciutats de Kuwait, Riyadh, Jeddah, Dubai i Abu Dhabi. I el 2019 també es va organitzar una missió comercial amb 8 empreses a Doha, Kuwait, Dubai i Abu Dhabi.

Segons la directora general de Turisme, tenint en compte la situació internacional actual, “podem dir que en aquests moments els països de l’Orient Mitjà són un mercat internacional estable, amb bones expectatives. La seva població està pràcticament vacunada al 100% i viatja sense restriccions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button