Anna SabariegoColumnesEsportsNatacióNotícies

Paralimpíades Tòquio 2020

Sóc Ana Sabariego, nedadora del Centre Natació Mataró (CNM), vaig néixer a un poble de Jaén però un accident de cotxe va canviar la meva vida i vaig decidir quedar-me a viure aquí, a Lloret de Mar, on porto 18 anys.

 La natació em va salvar la vida, ja que vaig arribar al Centre Natació Mataró per superar una forta depressió.  Vaig començar a competir, i ja en el meu primer campionat, vaig fer dues mínimes per participar en un campionat estatal en el que vaig quedar subcampiona d’Espanya en 50m esquena, i un 3r lloc en 50m braça, aconseguint posteriorment l’or dos anys consecutius, sent així campiona d’Espanya i Catalunya  en 50m esquena, i subcampiona en 50m braça i dos rècords d’Espanya en 100m i 200m esquena.

 La meva meta és participar en un Europeu o Mundial, seria un somni, i la meva gran il·lusió es combinar la natació, amb el còrrer i bicicleta adaptats, per poder participar a un Iron Man.

Paralimpíades Tòquio 2020

24 d’Agost de 2021, arrencaven els jocs paralímpics de Tòquio 2020 de la mà de la nedadora de Tenerife Michelle Alonso, al costat del ciclista Ricardo Ten, que han estat abanderats de l’equip espanyol en la cerimònia d’obertura dels jocs paralímpics.

 La natació paralímpica va ser un dels 8 esports que es van practicar en els primers jocs paralímpics en 1960 i ara és un dels més populars.

 Aquest 5 de setembre es donava per finalitzats amb molt bons resultats situant al nostre equip en el lloc 15 en el medaller olímpic deixant 9 ors, 15 plates i 12 bronzes, que fan un total de 36 medalles Espanyoles.

 Aquests esportistes han mostrat el que poden fer a l’escenari més gran de món.

 Tòquio és la primera ciutat a albergar dos jocs paralímpics en la seva història.

 Cal no oblidar que aquests jocs han estat postergats durant un any a causa de la pandèmia.

 Com esport que practico m’agradaria destacar les medalles aconseguides en natació en aquests JJOO Tòquio 2020:

 ● Saray Gascon (S9) Plata en 100m papallona i bronze en 100m lliures.

 ● Núria Marquès (S9) Plata en 100m esquena i bronze en 200m estils.

 ● Michelle Alonso (SB14) Or en 100m braça i RW (Rècord world), aconseguint així la seva 3r Or, els 2 anteriors en els jocs de Rio.

 ● Toni Ponce (S5) Plata en 200m estils i Plata en 50m braça (SB4).

 ● Oscar Salguero (S9) Plata en 100m braça (SB8).

 ● Miguel Luque (S4) Plata en 50m braça (SB3).

 ● Teresa Perales (S5) Plata en 50m esquena acumulat així 27 medalles en 6 jocs i tan sols a una medalla d’igualar a el nedador nord-americà Michael Phelps retirat en 2006.

 I com no parlar de la gran Marta Fernandez (S4) sent l’esportista amb més medalles paralímpiques en els seus primers jocs, portant-se un flamant Or en 50m braça (SB3), Plata a 50m papallona i RW, Bronze en 50m lliures i com fermall final  és triada capdavantera en la cerimònia de clausura.

 I per la meva part desitjar-li el millor en la seva carrera esportiva a aquesta gran guerrera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button