El PobleNotícies

Curiositats | La majestuosa palmera ‘Washingtonia Robusta’ més alta de Lloret

En el cor de la Plaça Melcior Montero de Lloret de Mar, destaca una imponent palmera “Washingtonia Robusta” que ha captivat l’atenció dels veïns de la localitat davant els forts vents i temporals. Amb la seva esveltesa i presència imponent, aquesta palmera ha generat algunes inquietuds entre els habitants del voltant, sobretot per la seva proximitat a un parc infantil i en el pitjor dels casos la caiguda de la palmera.

La palmera, que s’alça amb majestuositat en aquest espai públic, ha estat objecte de debat entre els veïns que expressen les seves preocupacions pel fort vent que sovint bufa a la zona. Tot i això, els experts asseguren que la palmera Washingtonia Robusta és, de fet, una espècie molt flexible i resistent, adaptada als vents costaners característics de la zona.

Amb una altura considerable, més alta que els edificis del voltant, la palmera es destaca pel seu tronc alt i les seves fulles exuberants, que coronen la plaça, convertida en un lloc de reunió popular entre els habitants de Lloret de Mar. La seva resistència al vent ha estat demostrada en diverses ocasions de Tramuntana o temporals, ja que aquesta espècie ha evolucionat per sobreviure en condicions climàtiques adverses.

Per assegurar encara més la seguretat dels veïns, les autoritats locals realitzen revisions de la palmera de manera regular (en general de tots els arbres del municipi). Els experts en jardineria i arboricultura són els responsables de garantir que l’estat de la palmera sigui òptim i que no hi hagi cap risc imminent.

Amb aquest article, es pretén tranquil·litzar els veïns sobre la resistència i flexibilitat de la palmera Washingtonia Robusta, subratllant la importància de mantenir i preservar aquest element distintiu del paisatge urbà de Lloret de Mar.

Qui no hagi alçat la vista en passar per aquesta plaça, no ha pogut gaudir de l’espectacle que ens brinda la natura amb aquest meravellós exemplar, que és, segons les dades oficials…

…la palmera més alta del poble:

Fins i tot ens atrevim a dir que, seure en un banc de la plaça Melcior Montero un dia de brisa, o de suau vent és tot un espectacle hipnòtic si ens quedem observant el balanceig del seu tronc i les fulles ballant amb el vent.

MES INFORMACIÓ:

Les palmeres en general, pel seu sistema radical i l’estructura de l’estípit, suporten força millor que els arbres els vents forts, huracans o tornados. Però el vent pot extremar la sequedat de les plantes quan fa molta calor, arribant a deshidratar-les. Amb el fred passa el mateix: el vent fa que penetrin les baixes temperatures, augmentant els danys per gelades. En situacions properes al mar, l’aire carregat de sal perjudica les fulles de les palmeres i de les plantes en general.

La Washingtonia robusta resisteix gelades de fins a -5 °C. A aquestes temperatures algunes fulles es poden retreure però després rebrota. En aquest cas de baixada de temperatura cal protegir els peus de les gelades. Washingtonia Robusta és una de les palmeres més utilitzades als jardins de Catalunya, i d’Espanya, es troba al llarg de tota la costa mediterrània, però també a l’interior. Te les fulles de ventall de fins a un metre, amb fortes punxes. El tronc més fi és d’uns 25 cm i esvelt, revestit per les restes de les fulles ja podades. El creixement de la W. Robusta és relativament ràpid, I pot assolir fins a 20 -35 metres d’alçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button