EconomiaNotícies

Obert el termini de sol·licitud d’ajuts per al pagament del lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys

Les persones d’entre 34 i 64 anys poden presentar, des d’ahir i fins al 10 de maig, les seves sol·licituds per optar als ajuts per al pagament del lloguer que concedeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, dependent del Departament de Territori, amb una partida pressupostària inicial de 20 milions d’euros. Els ajuts al pagament del lloguer es destinen a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten d’un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen. Per tant, són una eina per a prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos.

Els ajuts al lloguer de la Generalitat no són lineals, per tal de garantir-ne l’equitat. És a dir, no són d’una quantitat fixa sinó que s’ajusten a l’esforç que suposa per a cada persona el pagament del lloguer en funció dels seus ingressos, amb un màxim de 200 euros i un mínim de 20 euros al mes.

També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable, que va dels 900 euros mensuals per habitatge i 450 per habitació, a l’àmbit metropolità de Barcelona; 650 euros(350 per habitació) a la resta de la demarcació de Barcelona i a la demarcació de Girona; i de 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a les demarcacions de Tarragona i Lleida i a les Terres de l’Ebre.

Presentar sol·licituds

Es poden presentar les sol·licituds electrònicament através del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya i presencialment a les seus que s’especifiquen a la convocatòria.

El mes de febrer d’enguany ja es van obrir les convocatòries per a joves fins a 35 anys i per a majors de 65 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button