ActivitatsNotícies

Música, ball, artesania i inflables infantils, els protagonistes del nou projecte de Lloret: “El Passeig Batega”, que arrenca avui divendres

🔴Última hora amb canvis al programa d’avui. Comunicat de l’Ajuntament de Lloret

Lloret va presentar el passat dimecres “El Passeig Batega”; una prova única, on part del passeig es convertirà en una zona de vianants molt activa. A continuació compartim les activitats que comencen avui divendres 15 de setembre i s’allargaran fins aquest diumenge; música, ball i inflables seran els protagonistes d’un passeig marítim atípic en aquesta prova pilot per pacificar aquesta artèria principal de Lloret de Mar.

Programa activitats (anul·lat el concert d’avui divendres)

El cap de setmana vinent es repetirà l’experiència amb altres activitats que aviat farà públiques l’ajuntament, on ja han avançat que presentaran el nou recorregut de la Marxa de les platges del Xino-Xano i els alumnes de tercer de la vila faran un circuit de bicicletes.

Coneix més del projecte ‘El Passeig Batega’

Una iniciativa que s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat i que tindrà lloc del 15 al 18 de setembre i del 22 al 25 de setembre. Coneix les restriccions de trànsit aquests dies al següent enllaç: lloretbatega.cat

Durant aquests dos caps de setmana Lloret al Passeig Marítim els protagonistes seran els modes de transport més sostenibles, restringit l’accés del trànsit motoritzat, amb l’objectiu, en paraules de l’alcalde de Lloret, de “Convertir el passeig en un espai molt més amable i pacificat, on la ciutadania pugui gaudir d’un entorn amb menys soroll, menys densitat de trànsit, més net i menys contaminat, que fomenti els desplaçament a peu i els hàbits saludables i que converteixi el passeig en un espai de trobada que convidi a que passin coses”.

En aquest sentit durant els dos caps de setmana es duran a terme diferents activitats musicals i lúdiques com ara activitats educatives relacionades amb la mobilitat sostenible, concerts, activitats infantils, i s’hi estrenarà el nou recorregut de la Marxa de les platges prevista pel 24 de setembre organitzada pel Xino Xano.

Els horaris seran, el primer cap de setmana, de del divendres 15 de setembre, a les 14h, i fins dilluns 18, a les 7h, i el segon cap de setmana, serà del divendres 22 de setembre a les 7h, fins dilluns 25, a les 7h.

El Passeig marítim quedarà restringit al trànsit motoritzat en el tram que comprèn des del Passeig Camprodon i Arrieta i Passeig Agustí Font i s’hi podrà accedir a peu, en bicicleta i amb transport públic que mantindrà el seu servei habitual. Per les motos s’habilitaran les travesseres del Passeig Marítim i el transport de mercaderies podrà fer les tasques de càrrega i descàrrega de mercaderies de 7 a 12h en el Passeig Verdaguer. També s’habilitarà un espai a l’entrada per Passeig Camprodon i Arrieta per a aquestes tasques en l’horari habitual del Passeig, de 8 i 13h.

Els vehicles disposaran, com sempre, dels aparcaments municipals propers a la zona del nucli antic, com són Vila de Tossa (Barri Pescadors), Pere Torrent i Sa Caleta, així com de les zones d’estacionament dissuasiu situades a Av. Alegries (amb connexió de bus) i Can Lloranes (gratuït des del 12/09).

Sobre Lloret Batega 

La iniciativa “El Passeig Batega”  forma part del projecte de ciutat “Lloret Batega”, que vertebra en múltiples iniciatives i subprojectes que han d’impulsar un Lloret més amable, menys contaminat, més verd i amb més espais pels vianants. 

Lloret Batega impulsa un Lloret que millora la qualitat de vida i benestar de la seva ciutadania i visitants. 

La mobilitat, la sostenibilitat i la digitalització són els eixos estratègics i transversals que aglutinen les més de 20 propostes del projecte Lloret Batega. L’arquitectura, el transport, l’organització dels espais públics estan interconnectat a través d’aquests tres eixos amb l’objectiu d’afavorir aquesta transformació en una ciutat sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament.

One Comment

  1. En sembla molt bé la iniciativa, però penseu abans en la gent que no pot gaudir d’aquest espai perquè està treballant i necessita anar al passeig amb una moto i aparcar-la. Solució per a nosaltres: aparcar on sigui en la segona línea del mar (motos aparcades en aparadors de locals tancats) i per tornar en direcció de Blanes fer tota la volta de Lloret. Una vergonya. La propera vegada penseu en la gent de fora de Lloret que treballa el cap de setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button