CulturaNotícies

Arriba el ’Montphoto Fest Lloret’ amb llegendes mundials de la fotografia

La llista de fotògrafs reconeguts internacionalment presents en aquesta nova edició Montphoto Fest convertirà aquest esdeveniment en l’epicentre de la fotografia de natura a nivell mundial. En paraules del regidor de Festes, Cristian Fernàndez, “Montphoto es supera any rere any i enguany tenim una llista interminable de referències mundials de la fotografia de natura. Ja estem treballant en l’edició de l’any vinent on Montphoto esdevindrà un referent important per la Capital de la Cultura Catalana”.

El 7, 8 i 9 d’octubre el Teatre de Lloret acollirà referències de la fotografia mundial com els americans Jennifer Hayes i David Doubilet, màxims exponents de la fotografia subaquàtica; el reconegut fotogràf canadenc de natura Peter Mather; l’alemany Norbert Rosing, un dels primers professionals en fotografiar l’artic; el britànic David Lindo, conegut com a Urban Birder i molt reconegut al Regne Unit pel seu programa televisiu; els italians Robert Issotti i Micol Ricci, especialistes en fauna salvatge urbana, o Arturo Rodríguez, un dels fotoperiodistes més reputats d’Espanya i que ha rebut molt de reconeixement per la seva cobertura del volcà Cumbre Vieja d’Espanya. Coneix millor l’esdeveniment a la seva 👉🏻web.

Montphoto Fest també donarà, com sempre, un especial protagonisme a talents novells amb la presència d’Adriana Claudia Sanz, argentina ambientalista guanyadora de la Beca Montphot 2021-2022; Sergio Marijuan, format al tallers de joves a MontPhoto fa més de 10 anys i que s’ha convertit en un especialista en el linx ibèric amb publicacions a National Geographic; Joan de la Malla, considerat el fotògraf conservacionista més prometedor de Catalunya, o Lara Jackson, jove i reconegudíssima fotògrafa britànica de conservació entre d’altres.

Montphoto Fest arrenca el divendres a les 18 h amb les experiències de Roberto i Micol Ricci, i continuarà dissabte i diumenge fins al migdia. El cap de setmana també s’oferiran diferents tallers com la sortida fotogràfica a la cala dels Frares; la sortida “Salat, un passeig per la memòria” on es combina la fotografia amb explicacions històriques per diferents espais de Lloret; una visita pedagògica de l’ornitòleg Alfonso Lario sobre la fotografia d’aus o un taller per a menors de 25 anys d’aus a la Delta del Tordera.

A més, del 7 d’octubre al 5 de novembre també es podrà gaudir de les següents exposicions de fotografia de natura: a la Biblioteca de l’exposició Montphoto 2022 i la selecció de les millors fotos dels 65 països participants i, a la Casa de la Cultura, de l’exposició “Macá Tobiano”, una au categoritzada com a críticament amenaçada a nivell mundial amb una població individual de 800 individus. Del 7 al 9 d’octubre també hi haurà l’exposició “25 anys de fotografies d’aus” a la sala 1 del Teatre i “The Evidence Project” als exteriors del Teatre. En paraules de l’alcalde de Lloret, “és un luxe i un orgull per a Lloret de Mar tenir un certamen internacional de fotografia de natura com Montphot Fest, no només per la qualitat dels professionals i les seves imatges, sinó també per tots els valors que transmeten”.

Montphoto Fest està organitzat per MontPhoto, una entitat de Lloret sense ànim de lucre que té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir a la defensa mediambiental, el conservacionisme i l’ecologisme. 

Més info: https://fest.montphoto.com/ca/

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button