NotíciesSuccessos

Més de 90.000 articles comissats a un taller de joguines il·legal a Lloret

Segons fa arribar amb el seu comunicat l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la Policia Nacional i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) han desmantellat un taller de joguines il·legal al municipi i han comissat més de 90.000 articles falsificats. Part del local funcionava com a magatzem i a l’altra és on es transferien les impressions i etiquetes als productes.

Aquí els agents van trobar-hi premses d’impressió tèrmica i nombroses etiquetes, enganxines, caixes i imatges amb el logotip de diferents marques. Al taller s’hi acumulaven joguines, peluixos, tasses i altres objectes; tots ells, falsificats. Molts tenien peces petites, que suposaven risc per als infants. Durant l’operatiu, els agents van detenir el responsable del taller, un home de 44 anys, a qui s’acusa d’un delicte contra la propietat industrial.

L’operatiu policial conjunt va culminar una investigació iniciada després que la Policia Local de Lloret de Mar comprovés que el negoci no tenia cap mena de llicència d’activitat. En paral·lel, la Policia Nacional també va posar-se en contacte amb algunes de les marques de joguines, i totes elles van denunciar que els articles que es guardaven en aquest local eren falsificacions.

Arran d’això, els agents van dur a terme una entrada i escorcoll al local. Durant l’operatiu, els policies van veure com el taller tenia dues estances diferenciades. La primera servia com a magatzem; i a la segona, és on es muntaven els blísters de les joguines i es transferien les imatges a diferents articles (per exemple, tasses, clauers o encenedors).

Aquí, els agents hi van trobar tres premses de transferència tèrmica, que servien per sublimar o transferir les imatges de les diferents marques damunt la ceràmica o el plàstic. A més, arrenglerades per ordre de les diferents marques, la policia també va localitzar-hi etiquetes, enganxines, caixes i xapes metàl·liques.

A l’interior del taller il·legal, els agents van trobar-hi una gran quantitat d’albarans, on hi havia escrits els noms dels compradors, la quantitat de joguines i articles i el preu que n’havien abonat. Segons la Policia Nacional, això porta a concloure que, a més de funcionar com a taller il·legal, el local també servia per vendre i subministrar joguines i articles falsos a d’altres venedors.

Més de 90.000 articles

Al magatzem, la policia va comissar fins a 90.013 joguines i articles falsificats. Entre aquests, hi havia peluixos, tasses i ninots (per exemple, de Disney, Doraemon o els Avengers). Moltes d’aquestes joguines, subratlla la Policia Nacional, contenien peces petites que podrien ser perilloses per als nens, i que no havien passat cap mena de control de qualitat. Tots aquests articles han quedat precintats per ordre judicial.

Durant l’operatiu, els agents van detenir el responsable del taller il·legal per un delicte contra la propietat industrial. En concret, per fabricar, emmagatzemar i comercialitzar articles falsificats. Es tracta d’un home marroquí de 44 anys, que després de passar a disposició judicial ha quedat en llibertat provisional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button