ColumnesNotíciesVictor Gallart

Manteniment del nucli antic.

El proppassat tres de febrer, em va sorprendre una notícia a la web de Nova Radio Lloret amb el següent títol: “L’Ajuntament engega un pla per embellir i revitalitzar el nucli antic. La sorpresa i il·lusió em va portar a fer diverses cerques a través de google per obtenir més informació sobre aquest suposat Pla d’embelliment i revitalització. Al cap de trenta minuts, desisteixo de la cerca, no trobo el que buscava, el retorn de les cerques em porta a notícies relacionades amb aquest assumpte. Em quedo sense poder saber de què es tracta el misteriós Pla.

Que la manca de manteniment al nucli antic es evident i palmària, salta a la vista. Els adjectius “evident” i “palmari” no són casuals, i a partir de la seva definició al diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans el lector entendrà el perquè de la seva elecció.

Evident: “adj. [LC] Clar a la visió, clar a l’enteniment, talment que no pot donar lloc a dubtes. És una veritat evident: no cal demostrar-la. És evident que ell ho sap.”

Palmari-ària: “dj. [LC] Que es manifesta o es palesa clarament.”

És un fet objectiu, clar a la visió, talment que no pot donar dubtes, de forma que es manifesta clarament que al nucli antic hi ha una falta de manteniment greu. Sembla que amb aquest pla, hauria de finalitzar i ser el punt d’inflexió per, tal i com afirma la Presidenta de l’associació de veïns “una posada a punt a tot el barri.

Torno a utilitzar la definició del diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans.

Posar: “3 intr. pron. [LC] Passar a un lloc determinat, a una nova posició, a un nou estat. Tot jugant, s’han posat sota la flassada. Posar-se de puntetes, de genollons. S’ha posat content.”

Per tant s’ha de posar el barri a un nou estat. Aquest nou estat seria l’estat que li pertoca, al qual amb un manteniment adequat de les vies i mobiliari públic no s’hi hauria d’haver arribat mai. I perquè s’hi arriba?. Doncs per abandó i per desídia. Sense entrar en tecnicismes innecessaris, el pressupost municipal contempla les corresponents partides pressupostàries pel manteniment de les vies públiques i el mobiliari públic.

Perquè no s’executen en el nucli antic? Doncs precisament per abandó i desídia. Si s’utilitzés la figura de les obres de conservació i reparació i la reparació menor que ens ofereix la legislació actual (Decret 179/1995, de 13 de juny pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis) no hauríem d’esperar a reformes integrals amb projectes de reurbanització que necessiten d’uan tramitació més llarga i complexa que la simple reparació.

El que no és gaire lògic ni normal davant d’una farola malmesa és retirar-la, tapar amb un con el seu espai i deixar-ho durant dos anys a l’espera d’un pla d’embelliment. L’embelliment es fa amb un manteniment correcte i puntual. L’exemple següent és una fotografia que porta així dos anys i precisament no sembla que el pla d’embelliment se li apliqui properament.

Des de l’Ajuntament, afirma el regidor Robert, que tenen molt clar que al nucli antic s’hi ha d’actuar i s’hi ha d’actuar molt fort. No cal actuar-hi fort Regidor, amb el manteniment adequat i oportú s’estalviarien molts mals de caps. Una altra vegada, Lloret posa’t guapo.

A continuació una mostra de l’estat de diverses faroles del nucli antic. A la plaça germans Maristes, renovada fa 10 anys aproximadament, ja en falten tres.

Les tres primeres fotografies es corresponen a la plaça Germans Maristes. La última és del parc infantil del vaixell pirata de la plaça de la Sardana.

One Comment

  1. Què la falta de manteniment al nucli antic és evident? Per què no us doneu una volta per Roca Grossa? Això si és una vergonya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button