NotíciesSuccessos

Luigi Ciatti, pare de Niccolò, el jove assassinat a Lloret, esclata contra la justícia espanyola: “Ningú busca l’assassí fugat del meu fill”

Luigi Ciatti, el pare del jove assassinat a Lloret de Mar, Niccolò Ciatti, ha fet recentment unes declaracions al prestigiós diari italià La Nazione. Unes declaracions d’un pare desesperat on plasma la seva inconformitat, enuig i angoixa davant la passivitat que percep per part de les autoritats amb la recerca de l’assassí del seu fill.

Luigi Ciatti, pare de Niccolò, el jove de 22 anys de Scandicci (Florència) assassinat l’estiu del 2017 en una discoteca de Lloret de Mar, ha parlat aquesta setmana a l’ajuntament de Florència. Pel que fa al fugitiu l’assassí Rassoul Bissoultanov “hi ha dos judicis oberts, un a Espanya i un a Itàlia, falta el judici final, hi ha la sentència del Tribunal Suprem que espero que sigui la italiana. Hi ha una petició per a la seva captura però sabem que els espanyols no el busquen, així ens ho van dir a través del nostre consolat. Podria estar a Espanya, però ningú el busca”, ha dit Luigi Ciatti. 

Rassoul Bissoultanov és un dels txetxens que van matar Niccolò Ciatti en una discoteca de Lloret donant-los cops i cops de puny i puntades de peu a la pista de ball. “Esperem que almenys el procediment italià continuï -va afegir Luigi Ciatti-. Esperem que Itàlia tendeixi cap a una investigació una mica més seriosa”. 

“Exactement, la responsabilitat era tan evident que amb una mica de voluntat per part de la justícia espanyola s’hauria pogut celebrar un judici i condemnar en pocs mesos, i avui no estaríem aquí parlant d’això”. I en canvi?

“I en canvi el van fer escapar, perquè ningú no em pot treure del cap que el van fer escapar. No era un bon noi, era un criminal. Havia estat condemnat per homicidi voluntari, tot i que no va ser condemnat al mínim exigit per la llei, no va rebre cap mesura i es va deixar lliure per planificar aquella fugida a Estrasburg a Alemanya on en aquella ocasió va ser detingut i lliurat a Itàlia. Però la mateixa Itàlia el va alliberar de la presó”.

“Masses coses en el nostre viatge no van sortir com haurien d’haver anat. Una és la següent: com podria un jutge d’assaigs haver comès un error com aquest?”.

Ara el Tribunal Suprem italià espera al pare: “Crec que en valoraran el fons, no crec que es puguin reformar dues sentències. Encara que, llegint els motius, realment no entenc com no es pot reconèixer l’agreujant de crueltat i motius frívols. Ho va explicar bé en el judici d’apel·lació: no hi havia cap motiu per a aquella pallissa, més cruel que això. En canvi, no es reconeixen les circumstàncies agreujants perquè només va donar una puntada de peu a una persona. Tanmateix, tinc esperança”.

“Que el trobin. Si hi hagués un desig real per part dels nostres Serveis, es podria trobar. No seria fàcil però tampoc impossible. Té família, amics, haurà de menjar d’alguna manera, haurà de viure. El vam veure al judici de Girona està tan lligat a la seva família. No els busca mai? No té mai contacte?” finalitza l’entrevista el pare d’en Niccolò Ciatti.

Niccolò Ciatti

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button