NotíciesPolítica

L’oposició de Lloret demana que apartin temporalment al regidor Joan Escalona per presumptes irregularitats

Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret han presentat una instància formal a l’Ajuntament amb aquesta reclamació i també han demanat informació al Consell Comarcal de La Selva per esbrinar uns fets relacionats amb beques-menjador.

Els principals partits de l’oposició de Lloret de Mar han sol•licitat a l’alcalde de la vila, Adrià Lamelas, que mogui fitxa amb Joan Antoni Escalona (PSC), regidor de Mobilitat i Salut, entre altres responsabilitats. Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret li han demanat via instáncia que aparti Escalona de les seves funcions com a membre de l’executiu local de manera provisional; almenys, fins que s’aclareixi si es va aprofitar, o no, del seu estatus de secretari de la junta de l’Associació de Families d’Alumnes (AFA) de l’Escola Pompeu Fabra per al benefici propi.

Els tres grups municipals en qüestió han engegat una investigació interna per mirar de resoldre-ho. Sostenen que hi ha indicis que Escalona va utilitzar la seva posició dins de la junta de l’entitat per aplicar una bonificació a les beques-menjador dels seus fills sense ser-ne beneficiari perqué no reunia les condicions necessaries; això, com a mínim, durant el curs 2022-2023. Diversa documentació apuntalaria aquesta versió dels fets, inclòs un document que acreditaria que el regidor, suposadament, va retornar un import a l’AFA superior als 2.090€ després que se l’avisés del fet que l’associació estava al corrent de les presumptes irregularitats.

Els grups sol-liciten informació per aprofundir-hi

Per continuar escrutant els fets, els grups encapçalats per Albert Robert (TxLloret), Lara Torres (+ Lloret) i Albert Ferràndez (ERCLloret) van sol•licitar per instància al Consell Comarcal de La Selva el listat d’alumnes becats a l’Escola Pompeu Fabra durant el curs 2022-2023, atès que llavors l’ens era corresponsable de la gestió de les beques-menjador. Donada la manca de resposta, a l’últim ple del consell el cap de l’oposició de l’ajuntament lloretenc, Albert Robert, va formular una pregunta per insistir en la petició de dades i la va argumentar amb els punts que inclou aquesta comunicació.

A banda d’això, i d’estar en contacte amb la nova junta de l’AFA Pompeu Fabra, les formacions també van sol•licitar una auditoria per a l’associació amb la sospita que el mal funcionament hagués pogut anar més enllà del que ja s’ha exposat. La Generalitat de Catalunya ha assumit la petició i ha delegat les competències per dur-la a terme a la direcció de l’Escola Pompeu Fabra.

Per tot plegat, els grups signants d’aquest comunicat consideren raonable que l’alcalde Lamelas deixi Joan Antoni Escalona temporalment al marge dels seus carrecs al govern municipal: pel bé de la investigació, de la reputació de l’ajuntament i de la imatge en si de Lloret de Mar. També creuen oportú que s’elevi el cas a la Comissió Ètica del consistori.

One Comment

  1. I només porten 8 mesos, més del mateix !
    Això no canviarà enlloc fins que s.exigeixi als càrrecs polítics uns coneixements mínims i una dedicació exclusiva sense duplicitat de sous i càrrecs públics o interessos particulars.
    Mentrestant poden gestionar els recursos públics sense massa control i sense que se’ls pugui condicionar el sou o el càrrec al assoliment d.objectius del seu programa electoral. Un cop dins són 4 anys, amb repartiment de càrrecs i sous als consells comarcals, diputacions, direccions provincials,… dietes,…
    Això encara s,agreuge més en els casos que hi ha una majoria absoluta és a dir una “dictadura democràtica” !
    Salut !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button