NotíciesTurisme

Lloret Turisme ponent a una jornada sobre sostenibilitat a Pontevedra

Lloret Turisme ha participat a la jornada “Greentour, turismo sostenible” que es va realitzar la setmana passada a Pontevedra. Lloret Turisme va compartir la seva experiència com a destinació pilot a la taula “Resultats, experiències i lliçons apreses per part de les destinacions pilot del projecte Greentour” juntament amb altres de les destinacions que formen part del projecte com són Rias Baixas, Camino Lebaniego i Guimarães.

Aquesta iniciativa s’emmarcava en la quarta trobada del consorci Greentour que es va duu a terme els dies 25 i 26 a Pontevedra. El dia 25 es va destinar a l’assemblea interna per tractar l’impacte i els resultats de les dades recollides, el desenvolupament de l’ecoetiqueta, els grups d’interès i el seguiment administratiu del projecte; i el dia 26 es va celebrar aquesta jornada en turisme sostenible adreçada a grups d’empresaris i associacions del sector turístic del territori.

Hi varen participar una quarantena de persones.
Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “el projecte ja es troba a la seva darrera fase. En aquests moments s’està realitzant l’extrapolació de resultats de cada destinació a partir de les dades que els diversos establiments participants en el projecte han pujat a la plataforma. Les dades finals esperem poder-les presentar el proper abril a la última reunió del consorci que se celebrarà a Lloret de Mar”.

Per part de Lloret de Mar hi participen un total de 25 establiments de diferents sectors com són l’allotjament (Hotel Acapulco 4, Aparthotel Costa Encantada 4, Hotel Delamar 4s, Evenia Olympic Resort 4, Gran Hotel Flamingo 4, Hotel L’Azure 4, Hotel Marsol 4, Hotel Surfmar 4, Hotel Xaine Park 4, Hotel Samba 3, Càmping Canyelles i Càmping Tucan); la restauració (Voramar Beach Bar, La Cubana, Blue Bar i Macondo Beach House) i els equipaments culturals de Can Saragossa, el Museu del Mar i els Jardins de Santa Clotilde.

Sobre el projecte Greentour

El projecte Greentour “Economia Circular i Turisme Sostenible a Destinacions de l’espai SUDOE” és un projecte pilot finançat amb fons europeus que crea aliances entre destinacions turístiques consolidades per a la implementació de sistemes d’avaluació de la petjada mediambiental i la creació d’una etiqueta ecològica per a establiments turístics de l’espai SUDOE (regions del sud-oest d’Europa). Els socis tècnics que formen part del projecte són: l’UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change (ESCI-UPF), la Universidad de Cantabria, la Universida de Aveiro (Portugal) i la Fundación Centro Tecnológico de Eficiencia y Sostenibilidad Energética EnergyLab de Vigo; per altra banda, les destinacions/institucions sòcies són: Lloret Turisme, Auvergne Rhône-Alpes Tourisme (França), Deputación Pontevedra-Rias Baixas, Fundación Camino Lebaniego (Cantabria) i Laboratório de Paisagem Guimarães (Portugal).
El projecte compta amb un pressupost global de 1.172.000 €.

Font: Lloret Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button